Juulist sõitu alustavates tasuta bussides tuleb pilet valideerida

Seitsmesed

Alates 1. juulist hakkab mitmel pool Eestis kehtima maakondlikel bussiliinidel nullhinnaga pilet, tasuta transpordist hoolimata tuleb bussiliinidel siiski tasuta pilet valideerida, vahendab BNS.

Nullhinnaga piletit pakkuvad bussid hakkavad kandma vastavat silti. Bussi sisenedes tuleb enda sõit registreerida ehk valideerida ühiskaart. Kui valideerimisaparaate bussis ei ole, siis väljastab bussijuht sõitjale vastava nullhinnaga pileti, teatas maanteeamet.

Sõit on vaja registreerida, et liiniveo korraldajad saaksid bussiliini käigushoidmise vajalikkuse hindamiseks statistikat liinil reisijate arvu kohta.

Ühiskaardi saab soetada 2 euroga kas bussist või muudest müügipunkidest. Ühiskaarti ei pea isikustama ning see kehtib kõigis nulleurose pileti üle võtnud maakondades.

Alates 1. juulist kehtib nulleurone maakonna bussiliini pilet Valgamaal, Võrumaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal, Ida-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal ja MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse poolt korraldavatel liinidel Läänemaal.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas aprilli lõpus piletihinnamääruse, mis võimaldab juulist maakondlikel bussiliinidel endiselt senises määras piletit küsida kuid ka tasuta transporti pakkuda. Kui kohalikud ühistranspordikeskused maakondlikus bussiliikluses juulist piletihindu ei langeta, näiteks nullini, siis nad tõenäoliselt jäävad vähemalt osaliselt ilma riigieelarves ette nähtud maakondliku ühistranspordi lisarahastusest.

Kommentaarid puuduvad