Algas kohus Eesti Raudtee side- ja turvanguameti juhi üle

Seitsmesed

Sel nädalal algas Harju maakohtus kohtupidamine endise Eesti Raudtee side- ja turvanguameti juhataja üle, vahendab BNS.

Riigiprokuratuur süüdistab endist AS-i Eesti Raudtee side- ja turvanguameti juhatajat Indrek Süldi eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumises, eriti suures ulatuses riigihangete teostamise nõuete rikkumises ja riigihangetes konkurentsi kahjustavale teole, dokumendi võltsimisele ja võltsitud dokumendi kasutamisele kihutamises.

Indrek Süldi tööülesannete hulka Eesti Raudtees kuulus muuhulgas riigihangete hankedokumentide ettevalmistamine, pakkumiste hindamine ja lepingutingimuste heakskiitmine. Talle etteheidetavad teod seisnevad selles, et samaaegselt Eesti Raudtees töötades teenis ta varalist tulu ka Autsec OÜ-st, kes osales Eesti Raudtee korraldatud hangetel ning osutus oma pakkumistega mitmel korral ka edukaks.

Süüdistuses etteheidetavad teod on toime pandud alates 2014. aasta algusest kuni 2016. aasta märtsini ning puudutavad üheksat AS-i Eesti Raudtee korraldatud raudtee ülesõitude automaatikaga seotud riigihanget. Nimetatud üheksa riigihanke kogumaksumus on üle kahe miljoni euro.

Lisaks Indrek Süldile on riigiprokuratuur esitanud süüdistuse ka Autsec OÜ-le konkurentsi kahjustava kuriteo toimepanemises ning selle juhatuse liikmele Raivo Lillele eriti suures ulatuses toimingupiirangu rikkumisele kaasaaitamises ning samuti konkurentsi kahjustava teo toimepanemises.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi kaitsepolitseiamet ja juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid puuduvad