Eesti saab Euroopa Sotsiaalfondi toel 633 uut lapsehoiukohta

Seitsmesed

Lapsehoiukohtade loomise taotlusvoorust saab Innovest toetust 50 projekti üle Eesti, mille raames luuakse kokku 633 uut tava- või eriilmelist lapsehoiukohta - Euroopa Sotsiaalfondi toel läheb projektide vahel jagamisele ligi 2,4 miljonit eurot.  

Tavapäraseid lapsehoiukohti luuakse 22 toetust saanud projekti ja eriilmelisi lapsehoiukohti 28 projekti raames .

Innove tööelu keskuse juht Ülle Luide toob välja, et enim hakatakse projektide raames pakkuma lapsehoidu just ebastandardsetel aegadel – avatakse õhtuseid, öiseid ja nädalalõpu hoidusid, mille järgi on graafikuga töötavatel vanematel suur vajadus. „Samuti on toetuse saajate hulgas näiteks projekte, kus kavandatakse uudseid õuesõppe rühmasid ning mitme projekti raames käivitatakse ka võõrkeelseid lapsehoide – loomisel on näiteks prantsuse, inglise ja saksa õppekeelega rühmad,“ tõi Luide välja ning rõhutab, et uued lapsehoiukohad aitavad vanematel tööle naasta või tööl käimist jätkata.

Innovesse said projektitaotlusi esitada kohalikud omavalitsused, eraõiguslikud juriidilised isikud, valitsusasutused või nende hallatavad riigiasutused. Taotleja enda panus pidi olema 25 protsenti omaosalust projekti abikõlblikest kuludest ja ülejäänud 75 protsenti finantseerib Euroopa Sotsiaalfond. Innovesse esitati tähtaegselt 52 projektitaotlust, milles sooviti toetust 2 490 021 eurot, välja valitud 50 projektile antakse kokku 2 372 744 eurot.

Käesolevas voorus rahastatakse lapsehoiukohti ühikuhinna alusel. Ühe lapsehoiu koha ühikuhinnaks on 245 eurot kuus ehk 2941 eurot aastas lapse kohta ning see katab kõik teenuse osutamisega seotud kulud. Ühikuhind võimaldab toetuse saajale kergemat ja kiiremat kulude katmist, mis tähendab, et eraldi kuludokumente ei ole vaja esitada.

Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvooru „Lapsehoiukohtade loomine ja teenusepakkumise toetamine 0–7-aastastele lastele“ viis Innove läbi koostöös sotsiaalministeeriumiga ning see oli avatud 26. veebruarist kuni 25. aprillini.

Kommentaarid puuduvad