Päästjad panid Rääma turbaraba põlengule piiri

Seitsmesed

Päästjad panid ööl vastu neljapäeva Pärnumaal Rääma turbaraba põlengule piiri ning jätkavad kustutstöid ka neljapäeval, vahendab BNS.

Kolmapäeval kell 12.03 teatati häirekeskusele tulekahjust Tori vallas Kilksama külas Rääma turbarabas, kus põles rabapinnas ning mets 31 hektari ulatuses. Tugeva tuule tõttu levis tuli kiiresti. Kõrghetkel oli metsas 53 päästjat paljudest regiooni komandodest. Lisaks metsakustutuse eritehnikale oli kaasatud politsei- ja piirivalveameti helikopter.

Ööl vastu neljapäeva kell 2 pandi tulekahju levikule piir ning kustutustöid jätaktase hommikul. Neljapäevane ilm soosib igati põlengu kustutamist, kuna sajab vihma ning tuul on vaibunud.

Neljapäeval on päästjatest kohal järelkustutust teostamas Pärnu-Jaagupi, Vändra, Häädemeeste, Tõstamaa komandod ning Sindi vabatahtlikud päästjad. Rabas on hommikuse seisuga ligi 20 inimest. 

Päästjad tuletavad meelde, et tuleoht püsib endiselt väga kõrge ning seetõttu tuleb olla igal inimesel äärmiselt ettevaatlik. 31. maist hakkas kehtima kogu Eesti territooriumil suure tuleohuga aeg. Inimeste jaoks seab see aeg lisapiirangud metsas tegutsemisel. Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, sealhulgas selleks ettevalmistatud kohas.

Kommentaarid puuduvad