Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind tõusis üle 2500 euro

Seitsmesed

Kinnisvarabüroo Pindi Kinnisvara müügipartneri Peep Soomani sõnul tõusis Tallinna ja Harjumaa müügis olevate uute korterite keskmine ruutmeetrihind uute kesklinna projektide toel esmakordselt üle 2500 euro, vahendab BNS.

Kuid samas lisanduvad pealinna turule peamiselt kallid kesklinna projektid, mis Soomani hinnangul tarbijatele erilist huvi ei paku. "Alates 3000-eurosest ruutmeetrihinnast on müügitulemused väga nutused, kui üksikud erandid välja jätta, siis selles segmendis sisuliselt müük seisab," sõnas Sooman pressiteate vahendusel.

Soomani sõnul ostetakse enim äärelinnas või linna ääres paiknevad uusi kortereid, kus ruutmeetrihind ei ületa märkimisväärselt 2000 eurot ja mis on laenude toel taskukohased uute korterite põhilisele sihtgrupile ehk noortele peredele.

Tänavuse aasta suvi algas kinnisvaraturul küll aktiivsemalt kui mullu – korteriomandite tehinguid tehti 13 protsendi võrra rohkem kui mullu, kuid seejuures on aktiivsuse kasvu taga vaid Tallinn ja Tartu. "Rahvastiku juurdevool pealinna pole peatunud ning ka Tartus käib vilgas kauplemine, muu Eesti kinnisvaraturg tiksub rahulikult omas rütmis juba mitmendat aastat," märkis Sooman.

Kokku on Pindi Kinnisvara igakuise monitooringu kohaselt Tallinnas ja Harjumaal müügis kokku ligi 2700 uut korterit 119 erinevas arendusprojektis.

Kommentaarid puuduvad