Eesti merenduse sajand jõudis raamatusse “Eesti merenduse 100 aastat”

Seitsmesed

Lennusadamas esitleti reedel Tallinna merepäevadel EV100 raamatusarja teost „Eesti merenduse 100 aastat“, mis annab ülevaate muutustest ja arengutest Eesti merendusvaldkonnas möödunud aastasaja jooksul, vahendab BNS.

„Armastus mere vastu on mulle ja paljudele Eesti inimestele loomulik,“ ütles raamatu autor Enn Kreem pressiteate vahendusel. „Sajandi jooksul on Eesti merendusel tulnud kannatada tormituuli ja laineid. Selle raamatuga soovin tõmmata tähelepanu Eestile olulisele valdkonnale, mis hetkel tagaplaanile vajunud on.“

„Juubeliaastaks loodud teoses põimuvad Enn Kreemi praktilised kogemused merenduses ning ajakirjanduses, mille tulemusel jutustab teos lisaks valdkonna ajaloole ka mere olulisest rollist Eesti kultuuriloost ning seikadest elust enesest,“ ütles riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli, kelle sõnul on eestlased teada-tuntud mererahvas ja seega on Eesti merenduse teemalisel raamatul EV100 raamatusarjas kindel koht.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu eri valdkondade kaudu. Raamatusarja teemad on valinud riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab sel ja tuleval aastal välja kirjastus Post Factum koostöös riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

Kommentaarid puuduvad