Piirivalvurid tabasid 14 piiriületajat

Seitsmesed

Piirivalvurid tabasid teisipäeval kokku 14 kahes grupis liikunud ebaseaduslikku piiriületajat, kes väitsid end olevat Bangladeshi ja Pakistani kodanikud.

Esmalt avastasid piirivalvurid kella 3.30 ajal Ulitina külas piiriäärsel alal nelja inimese ebaseadusliku piiriületuse suunaga Venemaalt Eestisse, edastas Lõuna prefektuur. Patrull pidas naise ja kolm meest kinni ning viis nad asjaolude selgitamiseks kordonisse. Uurimistoimingute käigus väidavad nad ise end olevat Pakistani kodanikud. Piiriületajatel ei olnud samas kaasas dokumente, mis oleksid nende kodakondsust kinnitanud.

Juba kella 5 paiku tabasid Ulitina külas patrullinud piirivalvurid veel kümme meest, kes olid maismaapiiri ületades ebaseaduslikult Eestisse tulnud. Mehed, kes väitsid end olevat Bangladeshi kodanikud, peeti kinni.

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm sõnas, et seoses jalgpalli maailmameistrivõistlustega viibib Venemaa territooriumil suurel arvul kolmandate riikide kodanikke, kellest osa võib proovida ebaseaduslikult siseneda Euroopa Liitu. "Jalgpalli MM-i fännipass, millega kolmandate riikide kodanikud tohivad kuni aasta lõpuni viisavabalt viibida, ei anna neile õigust siseneda Eestisse. Schengeni viisaruumi sisenemiseks peab olema ka vastav viisa," ütles ta.

Piirivalvejuht nentis, et surve idapiirile on juulikuu vältel aina kasvanud ning seda iseäranis viimasel nädalal. "Suunasime ennetavalt jalgpalli MM-i lõppedes piiriäärsele alale täiendavaid abijõude, muuhulgas on sealkandis tihedamalt piirivalvurite kõrval liikumas ka politsei autopatrullid," sõnas Tamm.

Tänavu on idapiiril piiripunktide vahelisel alal avastatud kokku kümme ebaseadusliku rände juhtumit, milles piirivalvurid on kinni pidanud 35 inimest. Möödunud aasta sama ajavahemiku jooksul avastasid piirivalvurid kuus ebaseadusliku rände juhtumit ning pidasid kinni kokku 20 inimest.

Kommentaarid puuduvad