“Kingitud elu” panustas poolaastaga ravidesse üle 1,1 miljoni

Seitsmesed

Vähiravifondi "Kingitud elu" nõukogu rahuldas tänavu esimesel poolaastal rekordilise hulga ehk 114 abipalvet, annetustena kogunes fondi poole aastaga kokku ligi 1,2 miljonit eurot ehk kaks korda rohkem kui mullu esimesel poolaastal, vahendab BNS.

Fondini jõudvate abitaotluste hulk purustab järjest uusi rekordeid. Kui eelmisel aastal toetas fond kokku 100 inimest, siis tänavu on ainuüksi poole aasta jooksul abisaanuid rohkem. Kui veebruaris ja märtsis laekus fondi keskmiselt 15-20 abitaotlust kuus, siis viimastel kuudel keskmiselt üks taotlus iga päev.  

Abisaajad elavad peaaegu igas Eesti maakonnas. Noorimad toetusesaajad on olnud 30-ndates pereisad ja pereemad. Näiteks sel nädalal kutsus “Kingitud elu” üles toetama 38-aastast Tallinna pereema Marinat, kelle ravi toetuseks panustasid 400 inimest kahe päevaga üle 14 500 euro.  

“Vähiravifondist on saanud rahvaliikumine, mis hoolitseb, et kedagi ei jäeta oma murekoormaga üksi ja kõik Eesti inimesed saavad hädavajaliku vähiravi, lootuse ja võimaluse elada,” ütleb vähiravifondi Kingitud elu juhataja Toivo Tänavsuu . "Surve fondile järjest suureneb. Meie vastutus suureneb. Kuid samas vaatame suure tänutundega, et kasvavad ka annetused – kasvab Eesti inimeste heategude summa. Nii oleme nelja ja poole tegevusaasta jooksul kõigele vaatamata saanud toetada absoluutselt kõiki abivajajaid, kes kuuluvad fondi sihtgruppi. Keegi neist ei ole jäänud ukse taha." 

Suvel on fondi vabatahtlike kalender erakordselt tihe. Fond osaleb peaaegu kõikidel suurematel rahvaüritustel, andes külastajatele võimaluse teha spontaanseid annetusi. Näiteks juulis osaletakse festivalidel Baltic Sun ja Viljandi Folk, käiakse Euroopa klubijalgpalli karikate ringreisil ning samuti kontsertsarjal Suur Rahvapidu Läti moodi. Kingitud elu vabatahtlikud koguvad annetusi viinapoodides Ainažis ja Valkas, et tuua osa rahast Lätist tagasi.  

Esimesel poolaastal kogunes fondi erinevatelt üritustelt sularaha- ja pangakaardiga annetustena üle 100 000 euro.  

Kommentaarid puuduvad