TTÜ arendab koostöös EIT Digitaliga suvekoolis uusi Wolte ja Taxifysid

Seitsmesed

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) korraldab pühapäevast 4. augustini rahvusvahelist suvekooli, et koostöös Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogiainstituudiga (EIT Digital) luua uusi innovaatilisi tulevikulinna mobiilsusteenuseid.

Kahe nädala jooksul on erinevatest Euroopa ülikoolidest pärit tudengite ülesandeks arendada meeskondades välja uudne teenus linnade liikumisvõimaluste parandamiseks. Eesmärk on aidata kaasa liiklusohutuse, liikluse sujuvuse ning autodele alternatiivsete liikuvusteenuste loomisele kasutades kaasaegseid IT võimalusi nagu avaandmed, tehisintellekt ning masinõpe. Programmi lõpus esitlevad meeskonnad oma äriideed ning prototüüpi žüriile.

Kaasused on kokku pannud suvekooli juhtivlektor Pirko Konsa, kes kaasab programmi juhendajaid ja lektoreid nii Eestist kui Aalto ülikoolist Soomest. Külalislektoritena jagavad tudengitele oma kogemusi teiste seas Angry Birdsi loomise juures olnud Peter Westerbacka, Erki Lipre Ridangost, Marten Kaevats riigikantseleist ja paljud teised.

„Me kõike teame, et just liikumisvõimalused linnades on need, mis tekitavad enim probleeme. Suvekool on väga hea võimalus kaasata magistri ja doktori õpingutel olevaid noori talente Euroopa juhtivatest ülikoolidest, et leida nii Eesti kui Tallinna jaoks häid uudseid lahendusi, et linn muutuks inimsõbralikumaks,“ ütles suvekooli juhtivlektor Pirko Konsa.

Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogiainstituut on Euroopa juhtiv digitaalse innovatsiooni ja ettevõtlushariduse organisatsioon. Suvekool on üks EIT Digitali algatustest, mille eesmärk on avardada ja aidata kaasa noorte ja alustavate ettevõtjate innovatsioonivõimele kogu Euroopas. Programmi eesmärk on anda üliõpilastele praktiline kogemus väljakutsetest, millega uue ettevõtte loomisel silmitsi seistakse. Kogemusi omandavad osalejad töötubades, kohtumistel ettevõtjatega ning grupiprojektis. Osalejad on eelkõige EIT Digital magistriprogrammi tudengid.

Suvekooli korraldab Tallinna Tehnikaülikooli avatud ülikool koostöös IT-teaduskonnaga.

Kommentaarid puuduvad