Ratas osaleb koos Sipiläga Helsingis Eesti-Soome rattasõidul

BNS

Peaminister Jüri Ratas ja tema Soome kolleeg Juha Sipilä osalevad pühapäeval Helsingis toimuval Eesti-Soome jalgrattasõidul, et väärtustada Eesti ja Soome sõprussidemeid ning tähistada Eesti riigi 100. sünnipäeva.

Ürituse raames toimuval kohtumisel räägivad peaministrid riikide suhetest, Euroopa Liidu jooksvatest teemadest ning Eesti eesistumise kogemusest. Sipilä annab ülevaate Soome ettevalmistustest Euroopa Liidu Nõukogu eesistumiseks 2019. aasta teisel poolel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNS-ile.

„Juubeliaasta on andnud meile palju võimalusi koos heade naabritega pidutseda ning toonud seeläbi inimesi teineteisele veelgi lähemale. Ühine jalgrattasõit on taas suurepärane näide meie ühistest väärtustest, mida vabas õhus liikumine ning kaunis loodus kindlasti on,“ ütles Ratas, kelle sõnul on Soome ja Eesti erakordselt head sõbrad.

Rattaüritusel osalejad saavad sõita 24,2-kilomeetrisel Eesti Vabariigi aastapäevast inspireeritud distantsil või 100 kilomeetri sõidul, mis on pühendatud 100-aastasele Eestile. Kell 10. 30 annavad Ratas ja Sipilä Helsingi lõunatipus asuvas Kaivopuisto pargis stardi 100 kilomeetri pikkusele rattasõidule ja pedaalivad ise 24,2 kilomeetri pikkust distantsi.

Jalgrattasõidul osalejaid ootab mõlema distantsi järel finišis piknik. Etteastega esineb menukas Soome trummar Kari Paavota, kellega koos on laval Silver Laas ja Janno Trump Eestist ning Soome džässitipud Mikko Pettinen ja Aki Haarala.

Eesti-Soome jalgrattasõitu korraldavad Soome riigikantselei ja riigikantselei EV 100. aastapäeva korraldustoimkond koostöös Suomen Pyöräily ja Cycle Club Helsinkiga.

Kommentaarid puuduvad