Arvamusfestivalil osales aruteludes 10 000 inimest

BNS

Kuues Arvamusfestival tõi kahe päeva jooksul Paidesse 10 000 inimest, kes osalesid 24 alal 160 arutelus, teatasid korraldajad laupäeval.

Festivali eestvedaja Maiu Lauringu sõnul on Arvamusfestivali formaat Eestis hästi vastu võetud.

“Festivalile tulevad inimesed, kellel on aruteludele kõrged ootused ning kes lähevad kuulama konkreetseid teemasid. Kaasavate formaatide kõrval soovitakse läbimõeldud ja mitmekülgset sisu ning see eeldab üha paremat ettevalmistust nii arutelu korraldajatelt, osalejatelt kui arutelu juhtidelt,” ütles Lauring.

Arvamusfestival soovib festivali hea arutelutavaga luua ühist teadmist hea arutelu reeglitest. Tänavu oli teemadering oli lai ning avaliku ideekorje tulemusel jõudsid programmi Eesti inimeste jaoks olulised teemad inimvarast põhiväärtusteni.

Eritähelepanu oli arutelukultuuril ning demokraatias osalemisel. Vestlustest koorus mõte, et demokraatia püsimiseks on seaduste kõrval olulised ühised väärtused, suhtluskultuuri edenemine eeldab suhtlusoskuste õpetamist ning hea arutelu eeldab teineteise kuulamist ja oma väidete tõestamist.

Festivalil toimunud purgihääletusel arvasid osalejad, et edasiviiva arutelu eeldusteks on teineteise kuulamine ning oma väidete tõestamine.

“Leiame, et heast arutelutavast võiks lähtuda kõikide teiste, ka väljaspool festivali toimuvate arutelude juures,” ütles Lauring.

Järgmine Arvamusfestival toimub järgmisel aastal Paides 9.-10. augustil.

Kommentaarid puuduvad