Annetuskampaania tõi suurperede lastele üle 51 000 ühiku koolitarbeid

Seitsmesed

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) korraldatud heategevusprojekt „Lapsed kooli“ tõi peredele kokku üle poolesaja tuhande ühiku mitmesuguseid koolitarbeid, vahendab BNS.

"Me kogusime 503 vabatahtliku abil üle Eesti kokku 51 553 ühikut koolitarberid," ütles ELPLi presidendt Aage Õunap esmaspäeval BNS-ile. "Suur aitäh kõigile, kes märkasid, kaasa tulid ja tegid oma annetuse," lisas Õunap.

Lasterikaste perede liidu kampaania kestis neljapäevast reedeni 41 Selveri kaubandusketi kauplues üle Eesti.

"Kõige rohkem annetati esemeid Saare Selveris - 3807 ühikut," ütles Õunap. Esemetest annetati suurperede lastele 18 642 kaustikut ja vihikut, 4030 harilikku pliiatsit, 3040 erinevat joonistusplokki.  

Kampaania käigus kogutud koolitarvete hulk jäi samasse suurusjärku kui eelmisel aastal - siis koguti 51 789 erinevat õppimisvahendit.

Õunap lisas, et kuigi Selverites kestis intensiivne kampaania neli päeva, siis sarnane annestamise võimalus jätkub kuni 26. augustini Coopi kaubandusketi kauplustes, kus on kõigil võmalik teha oma annetus.

Õunapi sõnul on sügis paljude perede jaoks pingeline aeg, sest kooli alguse puhul langeb pere eelarvele keskmisest suurem koormus. "Selleks, et valmistada lastele rõõmu kvaliteetsete koolitarvetega kutsungi kõiki inimesi märkama ning annetama koolitarbeid. Korraldajatel on hea meel nii väikese kustukummi, vihiku, kui ka kallimate koolitarvete üle," lisas Õunap.

Igas piirkonnas kogutud asjad lähevad jagamiseks just selles maakonnas elavate perede vahel ning annetatud esemed jagavad ELPL-i liikmed laiali augustikuu jooksul.

Koolitarvete kogumisaktsioon “Lapsed kooli!” toimus Eesti Lasterikaste Perede Liidu ja Selveri eestvedamisel juba üheksandat korda. Algatust toetasid Dipri ja Tallinna Raamatutrükikoda.

Kommentaarid puuduvad