Kulnas viga saanud rongi remont läheb maksma miljoneid

Seitsmesed

Kui veel hiljuti arvas Elron, et veebruari lõpus Harjumaal Kulnas viga saanud rongi remondiarve ei tule kuigi suur, siis nüüd on selgunud, et see küünib mitme miljonini, kirjutab Postimees.

«Rong taastatakse, vaja on teha rongi kere ja alusvankrite remonditöid,» ütles Elroni avalike suhete juht Mariis Adamberg. Tööde kogumaksumus on rongi tootja ja remontija Stadleri ekspertiisi tulemuse kohaselt 2 124 840 eurot. Rongi taastamine võtab aega minimaalselt 15 kuud. Õnnetuse kahjukulud hüvitab Elronile kindlustus.

«Liikluskindlustuse seaduse järgi on varakahju kindlustussumma ehk hüvitiste ülempiir 1,2 miljonit. Varasema kogemuse põhjal oli meil alust hinnata, et Kulna õnnetuse puhul tuleb ERGO-l arvestada liikluskindlustuse maksimaalse kindlustussummaga,» ütles ERGO kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts juunis Postimehele.

Kui liiklusõnnetuse põhjustaja on joobes, siis nõuab kahju hüvitanud kindlustusselts väljamakstud kahjuhüvitise joobes juhilt tagasi. «Iseasi on see kui palju suudab süüdlane hüvitada,» ütles pärast õnnetust ERGO kahjukäsitluse juriidilise osakonna juht Vaho Vahkal.

Kindlustus saab veokijuhile kahjunõude esitada pärast seda, kui on saanud Elronilt avalduse kahjude korvamiseks ning kui politsei on neile esitanud kinnituse, et juht oli õnnetuse ajal joobes.

Kommentaarid puuduvad