Politsei saadab Weekendi festivali ajaks Pärnusse lisajõudusid

Seitsmesed

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) saadab nädalavahetusel Pärnus peetava muusikafestivali Weekend julgestama lisajõudusid, kokku töötab sel ajal linnas üle saja politseiniku, vahendab BNS.

"Neljapäeval algav Weekend festival toob linna taaskord mitukümmend tuhat külalist ja nagu ka eelmistel aastatel, näeb Pärnus sel ajal rohkem korrakaitsjaid, kes abistavad inimesi ja on vajadusel valmis reageerima," ütles Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri esmaspäeval BNS-ile.

Tema sõnul tuleva Pärnu politseinikele appi kõikidest Eesti prefektuuridest, abipolitseinikud, politseikadetid ning kolleegid Lätist, Leedust ja Soomest. "Mundrikandjaid võib patrullimas näha nii jalgsi kui jalgrattail. Lisaks patrullivad koerajuhid koos teenistuskoertega. Kokku teeb festivali ajal linnas tööd üle 100 politseiniku ja vabatahtliku," loetles Sinimeri.

Politseinikud tugevdavad festivali ajal oma kohalolekut ka merel, lisas Pärnu politseijuht.

"Turvalisust tagame ka merel ja võrreldes eelmiste aastatega tõhustame sel aastal festivali ajal veepealset kontrolli veelgi. Kindlasti jälgime aluste turvavarustuse nõuetekohasust ja teeme ka joobekontrolli. Lisaks Pärnu merepäästepatrullile on kohal PPA piirivalvelaev Valve," rääkis Sinimeri.

Samuti on rohkem politseinikke teedel, lisas Sinimeri. "Maanteedel on patrullid väljas liiklust rahustamas nii festivali eel, ajal kui ka selle lõppedes ja seda kõike ikka seetõttu, et festival meile kõigile turvalise ja rõõmsana meelde jääks. Kui võimalik, siis vältige üritusele tulekut autoga ja kasutage selleks ühistransporti," ütles politseijuht.

Pärnu politseijaoskonna juht tõi ka esile, et mitmel pool on suured ümberkorraldused linnaliikluses, mis tähendab, et osa tänavaid on kinni või on liiklus ümber suunatud. "Mitmel pool on väljas liiklusreguleerijad ja nende korraldusi tuleb järgida," rõhutas ta.  

"Festivalikülastajatelt palume mõistvat suhtumist kohalike elanike suhtes. Politsei pöörab omalt poolt kindlasti tähelepanu sellele, et ei kogunetaks kohtadesse, kus koosviibimine võib häirida linnaelanike öörahu. Festivalirõõmu säilitamiseks olge hoolivad ja arvestage üksteisega. Hoidke silm peal oma sõpradel. Kui olete peole tulnud koos seltskonnaga, siis pärast festivalipäeva lõppu ka lahkuge sealt koos. Arvestage võimalusega, et mobiilside võib rahvarohkuse tõttu olla häiritud, mistõttu tasub sõpradega eelnevalt kokkusaamise kohad ja kellaajad kokku leppida," soovitas Sinimeri.

Politseijuht rõhutas ka, et telkida tohib linnas ainult ametlikul telkimisalal, mis on selleks spetsiaalselt ette valmistatud ja turvatud. "Meeles tuleb pidada, et linna haljasalad ega pargid ei ole telkimiseks ette nähtud," ütles Sinimeri.

Ta soovitas ka Pärnusse saabujail koju jätta väärisesemed ja kallid tehnikavahendid. "Võtke kaasa nii vähe asju kui võimalik. Ka suures koguses sularaha pole mõtet endaga kaasas kanda. Festivali korraldajad on sel aastal kasutusele võtnud käepaela, kuhu saab juba enne festivali raha peale kanda ja kõik ostud festivalialal sooritada seda käepaela kasutades," märkis Pärnu politseijuht.

Sinimeri meenutas ka, et alaealised ei pruugiks alkoholi ning lubas ka narkokontrollide korraldamist.

"Möödunud aastate festivalid on näidanud, et enamik külastajaid on sõbralikud ja teistega arvestavad. Samuti on väga positiivne, et eelmisel aastal oli festivalil võrreldes varasemate aastatega vähem alkoholi tarvitanud alaealisi. Loodan, et noored näitavad ka seekord, et pidutseda saab ka ilma alkoholita," rääkis ta. "Politsei pöörab kindlasti tähelepanu sellele, et alkohol ei oleks alaealistele kättesaadav. Samuti pöörame eraldi tähelepanu teiste sõltuvusainete tarbimisega seotud rikkumistele," ütles Sinimeri.

Weekend Festival Baltic toimub neljapäevast laupäevani Pärnu rannas.

Kommentaarid puuduvad