PPA võtab neljapäeval vastu 16 miljoni eurose patrull-laeva

Seitsmesed

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) võtab neljapäeval vastu Baltic Workboatsi ehitatud 16 miljoni eurose uue reostustõrjevõimekusega patrull-laeva, vahendab BNS.

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats ehitas PPA-le uue reostustõrjevõimekusega patrull-laeva Raju, mis vahetab välja praegu ameti kasutuses oleva poole sajandi vanuse laeva PVL-202 Kati. Neljapäeval leiab Süsta sadamas aset laeva vastuvõtutseremoonia, teatas PPA.

Uue laeva kogupikkus on 41 meetrit, maksimaalne süvis 2,6 meetrit ja maksimaalne kiirus 25 sõlme. Laeval hakkab teenima kümme meeskonnaliiget, kuid sellel on kaheksa lisavoodikohta, mis võimaldab vajadusel tegutseda suurema meeskonnaga. Ökonoomsel kiirusel peab laev olema suuteline läbima ühe tankimisega vähemalt 2500 meremiili ning maksimaalse kiirusega vähemalt 450 meremiili. Laev peab olema võimeline iseseisvalt tegutsema vähemalt 10 sentimeetri paksuses jääs.

Laeval saab olema ka 3,6 meetri pikkune jett, mis arendab kiirust vähemalt 40 sõlme ning millega on võimalik viia läbi pääste, patrull- ja reostustõrjeoperatsioone.

Projekti kogumaksumus on umbes 16 miljonit eurot, sellest 85 protsenti tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid puuduvad