Prisma müüb SA Kiusamisvaba Kooli toetuseks rinnamärke

Seitsmesed

Esmaspäeval sai alguse Prisma Peremarketi ja SA Kiusamisvaba Kooli ühine heategevuskampaania, mille raames müüakse septembri lõpuni kõikides Prisma kauplustes kiusuennetuslikku sõnumit kandvaid heategevuslikke rinnamärke, vahendab BNS.

Märk kannab sõnumit „Koos peatame kiusamise“ ning selle hind on kaks eurot. Kogu märkidest saadud tulu läheb sihtasutusele Kiusamisvaba Kool, toetamaks nii rahvusvaheliselt kui ka Eestis oma mõju korduvalt tõendanud kiusamisennetusprogrammi KiVa jõudmist veelgi rohkematesse Eesti koolidesse.

Heategevuslikul rinnamärgil on kujutatud koos täiskasvanu ja lapse kätt, väljendamaks ühist tegutsemist ning samal ajal ka stopp-märki üleskutseks kiusamine peatada.

Sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar kutsub kõiki üles rinnamärki kandma näitamaks, et teistega arvestamine ja kiusamisvaba suhtlemine on oluline. “Kui KiVa programmi kasutavates koolides püüavad täiskasvanud mh korrapidamisvestide kaudu õpilasi julgustada, et nende poole võib abi saamiseks kindlasti pöörduda, siis selle rinnamärgiga on võimalik igaühel saata kõrvalseisjale signaal, et soovib samuti Eesti koolides, aga ka ühiskonnas tervikuna kiusamist vähendada,” lisas ta.

Märgi kujundas ja tootis Kiusamisvaba Kooli sihtasutusele heategevusliku panusena rinnamärkide ja korporatiivehete valmistaja Roman Tavast ning neid saab osta kõikide Prismade infoletist ja kassadest. Lisaks märgikampaaniale annetab Prisma Kiusamisvaba Koolile viis protsenti Vallila EV100 erikollektsiooni müügitulust.

„Uuringud näitavad, et iga viies Eesti koolilaps on kiusamise ohver ning kui saame omalt poolt anda panuse, et koolikeskkond oleks turvalisem ja iga laps saaks hea tujuga kooli minna, siis muidugi teeme seda,“ sõnas Prisma turundusjuht Liina Pärlin.

KiVa on Turu ülikooli teadlaste poolt välja töötatud ja SA Kiusamisvaba Kooli poolt eestindatud kiusamise vähendamise programm, mis sisaldab tegevusi ja juhendeid nii kiusamise ennetamiseks kui kiusamisjuhtumite lahendamiseks. Programmi abiga õpivad lapsed, aga ka täiskasvanud kiusamist ära tundma ning kiusamisjuhtumitele koheselt reageerima, kusjuures suur rõhk on pealtvaatajate rolli teadvustamisel. Programm on üks süstemaatilisemaid maailmas, sisaldades hulgaliselt praktilisi tegevusi ja materjale, sealhulgas veebipõhist õpet. KiVa haarab kogu koolipere – tegevustesse on kaasatud nii kooli personal, õpilased kui ka lapsevanemad.

SA Kiusamisvaba Kool asutati 2012. aastal missiooniga muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. Selleks töötatakse välja tõenduspõhised meetmeid, aidatakse koole koolikiusamise vastaste meetmete kasutamisele võtmisel ning tegeletakse teadlikkuse tõstmisega koolikiusamise ning kiusamise vähendamise ja ohjeldamise viiside kohta.

Kommentaarid puuduvad