Suurlavastus Pärnus toob lavale 700 esinejat

Seitsmesed

Pärnu Vallikäärus etendub 20. augustil kohalikel pärimuslugudel põhinev lavastus „Saja-aastane öö“, mis toob lavale 700 esinejat, vahendab BNS.

EV100 suvisel peonädalal esimest ja ainsat korda etenduv vabaõhulavastus on Pärnumaa suurim kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 

„Eesti sünnilinn Pärnu on juubeliaasta tähistamiseks pöördunud juurte juurde ning ammutanud inspiratsiooni kohalikest pärimuslugudest,“ sõnas riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Lavastusega, milles lööb kaasa 700 esinejat, avab Pärnu oma südame kõigile kaasmaalastele,“ lisas Soe. 

Rahvamuusika ja -tantsu uusloomingu esitluskontserdil esitletakse uusi rahvamuusikatöötlusi, mis on inspireeritud Pärnumaalt pärit pillilugudest, lauludest ning laulumängudest. Samuti saab näha muusikalugudele loodud täiesti uusi tantse.  

„Saja-aastase öö” lavastaja Kaili Viidase sõnul pole Pärnu Vallikäärus varem sellise mastaabiga sündmust toimunud. „Vabaõhulavastus ühendab endas tantsu, muusikat, teatrit ja visuaalkunsti. Kogu Pärnu Vallikäärul ja aasal ärkavad öö-valgel ellu mütoloogilised tegelased ja erilised lood,“ tutvustas Viidas. 

Üles astuvad Laine Mägi, Jüri Vlassov, Liis-Katrin Avandi, Ago Anderson, Arabella Anderson, Herman Avandi, rahvatantsijad, rahvamuusikud, akrobaadid, tuleneelajad ja kaitseliitlased. 

Vabaõhuetenduse „Saja-aastane öö“ lavastaja on Kaili Viidas Endla teatrist, stsenaariumi autor Helle Kirsi, kunstnik Pusa, muusikajuht Merike Teppan-Kolk,  tantsujuht Ulla Helin-Mengel, valguskunstnik Margus Vaigur Endla teatrist, videokunstnik Argo Valdmaa Endla teatrist, helikujundaja Judith Parts, projektijuht Jekaterina Põldots ning tehniline juht Kaido Lüll Endla teatrist. 

„Saja-aastase öö” ettevõtmist juhib Pärnumaa Rahvakultuuri Keskselts. Sündmus on kõigile tasuta. 

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algab 17. augustil  esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres  ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Enam kui 200 suure suvise peonädala sündmust on leitav veebilehelt www.ev100.ee .

Kommentaarid puuduvad