A. Le Coqi poolaasta kogumüük langes 20 protsenti

Seitsmesed

A. Le Coqi kogumüük vähenes tänavu esimesel poolaastal 20 protsenti mulluselt 67,1 miljonilt liitrilt 55,8 miljonile liitrile; müük põhjapiiril on langenud ligi neli korda, samas kui müük lõunapiiril on tõusnud viis korda, vahendab BNS.

Languse peamiseks põhjuseks on sisemaa ja põhjapiiri müükide oluline vähenemine. Aastases võrdluses on müük põhjapiiril langenud ligi neli korda 11 miljonilt liitrilt 3,1 miljonile liitrile, teatas ettevõte.

Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul kompenseeris müükide kukkumist oluliselt ekspordi tõus. Eksport kasvas esimesel poolaastal koguni 61protsenti 8,5 miljonilt liitrilt 13,7 miljoni liitrini. "Sisemaa ja põhjapiiri müügi kukkumise tasakaalustamiseks on meie müük oluliselt tõusnud lõunapiiril – esimese kuue kuuga koguni 5 korda," sõnas Noop.

Esimese poolaasta eksport oli A. Le Coqi jaoks läbi aegade parim tulemus ja moodustas kogumüügist 25 protsenti. Lisaks suurele ekspordikasvule Lätti kasvas müük muudele välisturgudele 50 protsenti.

"Aktsiisipoliitika on toonud meile jõulise ekspordihüppe, mille üheks mootoriks on olnud õlle, siidri ja long drink’ide üha suurenevad müügid lõunapiiril, ning see tendents ei näi veel raugevat," rääkis Noop. Lisaks otsitakse põhjapiiri ja sisemaa müügi langusele kompensatsiooni ka muudelt turgudelt. "A. Le Coqi tooteportfellil on hea ekspordipotentsiaal ja tulevikus lisandub uusi eksporditurge kindlasti veelgi," lisas Noop.

A. Le Coqi põhilised ekspordiartiklid olid erinevad õlled, siidrid ja long drink’id. A. Le Coqi peamised ekspordiriigid on Läti, Taani, Saksamaa, Tšehhi, Holland, Lõuna-Aafrika, Kreeka ja Venemaa. Kokku ekspordib A. Le Coq 36 erinevasse riiki.

Kommentaarid puuduvad