Haigekassa ja Töötukassa nimevahetus kujuneb oodatust odavamaks

BNS

Haigekassa juhi Rain Laane ja töötukassa juhi Meelis Paaveli kinnitusel on asutuste nimevahetusega seotud kulusid võimalik oluliselt vähendada ning kokku kuluks nimevahetusele varem kavandatud 865 000 asemel 350 000 eurot.

Peaminister Jüri Ratase sõnul tuleb nimevahetusega kiirelt edasi liikuda, et viia haigekassa ja töötukassa nimetus nende muutunud eesmärkide ja tegevusega vastavusse.

"Nii haige- kui töötukassa ülesanded on ajas oluliselt laienenud ning asutuste nimed ei vasta enam nende olemusele. Kui algselt nimevahetuseks kavandatud summad olid selgelt liiga suured, siis täna kinnitasid nii haigekassa kui töötukassa juht, et muudatused on võimalik ära teha rohkem kui kaks korda odavamalt," ütles Ratas ning avaldas lootust, et tervise- ja töökassana saavad asutused alustada juba uuest aastast.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut märkis samuti, et organisatsioonid ja nende ülesanded on aastatega muutunud. "Ka nimetustes ei saa rõhuasetus olla töötusel ja haigusel. Ma soovin, et töökassa toetaks kogu inimese tööelu vältel karjääri kavandamist ja oskuste täiendamist ning tervisekassa panustaks tervise hoidmisse ja taastamisse," lausus ta.

Kommentaarid puuduvad