Teletornis tähistatakse taasiseseisvumist traditsioonilise perepäevaga

Seitsmesed

Tallinna Teletorn, Kaitseliidu Tallinna malev ja Pirita linnaosavalitsus tähistavad seitsmendat korda riigi taasiseseisvumise aastapäeva 20. augustil perepäevaga, mil teletorni õuele oodatakse kõiki, keda huvitavad 1991. aastal teletornis aset leidnud sündmused ning nende seos tänapäeval riigi ja kodu kaitsmisega, vahendab BNS

Sel aastal on perepäeva motoks „Olen iseseisev!“, mis peaks osalejatele meelde tuletama, kuidas käituda olukordades, kus näiteks puudub elekter või satutakse pealt nägema mõnd õnnetusjuhtumit. 

Perepäeval saab näha, kuidas töötavad need inimesed, kellest sõltub tänapäeval Eesti iseseisvus ja heaolu – oma tegemisi demonstreerivad Kaitseliit, kaitsevägi, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, häirekeskus, Eesti Punane Rist, Naabrivalve ning kodutütred ja noorkotkad.

Näidislahingu annab Kaitseliidu Tallinna malev ja politseiamet demonstreerib veekahurit ning politseikoerte oskusi. Uudistada saab politseiautot ja varustust, päästjad näitavad päästeautot ja tutvustavad veeohutust virtuaalreaalsuse abil. Kaitsevägi demonstreerib NATO partnerite ja Eesti enda relvastust ning tehnikat ja tutvustab ka Vabadussõja aegset soomusmasinat Estonia. Airsofti lasketiirus saab katsetada oma oskusi täpsuslaskmises ja kodutütardelt õppida meisterdamisnippe.

Muusikalise osa eest kannavad hoolt Kaitseliidu Tallinna maleva puhkpilliorkester ja bigbänd koos Airi Allveega, kell 17 lõpetab perepäeva oma ansambliga Maarja-Liis Ilus.

Lastele on avatud meisterdamise loovustoad teletornilt ja Vabamu muuseumilt. Kehakinnitust pakuvad erinevad toitlustajad ja teletorni enda restorani õuealal asuv Kuppel.

20. augusti perepäev teletorni õuel algab kell 11 ning kestab 18-ni. Kõik õueala tegevused on tasuta.

Teletorni piletiga pääseb Põhja-Euroopa kõrgeimale avatud vaateplatvormile, populaarsele näitusele “Banaane ei ole ehk ajareis nõukogude argipäeva“, vaatama dokumentaalfilmi „Jagatud valgus“ klaasikunstnik Dolores Hoffmannist ning kõndima teletorni sisemuses asuvatel ajaloolistel treppidel.

Perepäevaga samal ajal toimub teletorni kinosaalis Eesti Kodukaitse Ajaloo Seltsi korraldatud minikonverents „August 1991“ , mille avab peaminister Jüri Ratas. Konverentsil tehakse ettekanded 27 aasta eest Eesti taasiseseisvumiseni viinud sündmustest nii Rahvarinde, Eesti Televisiooni, kaitseväe esindajate, piirivalve, politsei, teletorni kaitsjate kui võimuorganite tagakiusamise ohvrite poolt. Konverentsile sissepääs toimub kutsetega ning sellest saab vaadata ka otseülekannet SIIT!

Kommentaarid puuduvad