Pärnakad plaanivad kristliku kooli avamist

Seitsmesed

Rühm kristlastest lapsevanemaid on Pärnus võtnud põhjalikult ette põhiharidust pakkuva kristliku erakooli loomise, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuna koolina toimetamise dokumendid ja sobivad ruumid veel puuduvad, alustatakse sel aastal kooliks ettevalmistuse ringiga.

MTÜ Pärnu Kristliku Erakooli juhatuse liige Marge Arumäe ütles, et sel sügisel alustab koolieelikutele mõeldud eelkool ehk kooliring, kuhu on oodatud lapsed vanuses kuus–seitse aastat. Koolipädevuse omandamisele lähenetakse mängulise, muusikalise ja käelise tegevuse kaudu.

“Alustame kooliringiga Henno 3, kus rendime klassiruumiks kohandatud tuba. Samal ajal jätkame kristlikule koolile sobivate ruumide otsinguid, et järgmisest aastast võtta vastu oma 1. klass,” teavitas Arumäe.

Kooliring kvalifitseerub huvitegevuse alla ja selleks ei ole vaja registreerida õppekava ega omada tegevusluba. Haridus- ja teadusministeeriumi välishindamisosakonna peaekspert Sigre Kuiv selgitas, et seda aga vaid juhul, kui ettevõtja soovib pakkuda lastele tegevust, mille aluseks pole kindla struktuuriga õppekava. Ehk tegemist on lastele mõeldud huvitegevusega, mida ei reklaamita huvihariduse ja/või -koolina.

Eelkõige ajendasid Arumäed kooli looma isiklikud vajadused. “Kristlasena ja nelja lapse emana olen tundnud tihti puudust koolist, mis peale koolihariduse pakuks hingeharidust. Koolist, mis märkaks, tunnustaks, julgustaks ja innustaks iga last hoolimata tema võimetest ja sotsiaalsest taustast. Kool, kus lapsel oleks luba eksida, tundmata hirmu läbikukkumise ja halvustamise ees,” põhjendas ta.

Riiklikus õppekavas ettenähtud ainetundide kõrval leiab kristliku kooli tunniplaanist usuõpetuse, kus lastele tutvustatakse piiblisündmusi ja kristluse põhitõdesid. “Kristliku kooli õpetus inimeseks olemisest keskendub eelkõige teiste vajaduste märkamisele,” märkis Arumäe.

Kristlikku kooli vajab Arumäe hinnangul eelkõige Pärnu kristlik kogukond, samal ajal annab loodav kool võimaluse kõigile lapsevanematele, kes kooli valikul hindavad kollektiivi väiksust, turvatunnet, individuaalset lähenemist, tihedamat koostööd, võrdset partnerlust ja vastutust. Kooli on oodatud kõik, kes aktseptivad selle kasvatus-, õpetus- ja usupõhimõtteid. Eestis annab kooliharidust kümmekond kristlikku erakooli, millest enamik asub Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid puuduvad