Foto: president Kaljulaid kohtus Hiina riigipeaga

Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid viibib sel nädalal töövisiidil Hiinas, kus ta täna kohtus Hiina presidendi Xiga.

Presidendi välisnõuniku Lauri Kuusingu sõnul on Eesti ja Hiina poliitiline ja majanduslik läbikäimine oluline, sest tegemist on maailma suuruselt teise majanduse ning ÜRO julgeolekunõukogu alalise liikmega. „Kohtumised Hiina presidendi ning peaministriga annavad võimaluse kõige kõrgemal poliitilise tasandil Eestit ja tema edulugu tutvustada ja edendada kahepoolseid majandussuhteid Eesti jaoks kõige olulisema kaubanduspartneriga Aasias,“ selgitas Kuusing.  

Viimastel aastatel on Eesti ja Hiina kultuurikoostöö tihenenud, kuid lisaks sellele on jõudsalt edenenud ka kahe riigi majanduskoostöö. „Ehitame koos Jordaaniasse elektrijaama ning korraldame Hiina e-kaubanduse platvormidelt Euroopasse tellitud kauba logistikat. Samuti on viimasel aastal tulnud Hiinast Eestisse vähemalt kaks väga tähelepanuväärset investeeringut –  sõidujagamise platvormi Taxify ja lennukite hooldusega tegelevasse ettevõttesse Magnetic MRO,“ rääkis Eesti suursaadik Hiinas Marten Kokk.

President Kersti Kaljulaid on Hiinas töövisiidil teisipäevast reedeni. Viimati külastas Eesti riigipea Hiinat 2005. aastal.

Kommentaarid puuduvad