Pillak: Lasteaiaõpetajate palgad peavad kasvama

BNS

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe ning volikogu hariduskomisjoni liikme Õnne Pillaku sõnul peab linn seisma hea selle eest, et lastega tegelevad õpetajad ja õpetajate abid ei kaota oma sissetulekust.

„Väiksemad lasteaiarühmad ei saa kuidagi olla ettekääne lasteaiaõpetajate ja õpetajate abide palkade vähendamiseks. See ei ole õige täna, homme ega ülehomme. Lasteaia õpetajad ja õpetajate abid peavad saama enda töö eest väärilist tasu ning seda ilma, et nende töökoormusega hakatakse mängima,“ kaitses Pillak õpetajaid.

Ta leiab, et väiksemad rühmad, kus õpetajad saava kõikide lastega rohkem individuaalselt tegeleda, võiks olla eesmärk, mille poole püüelda, mitte põhjus, mille eest karistada. 

„20-lapselise rühma puhul ei jõua õpetaja alati iga lapsega eraldi tegeleda. Kui rühmad oleksid väiksemad, siis oleks ka õpetajatel rohkem aega ja võimalust iga lapse jaoks. Nii on rõõmsamad lapsed, õpetajad ise ja ka lapsevanemad," sõnas ta.

„Samas mõistan lasteaedade muret, et laste vähenedes jääb vähemaks pearaha ja lasteaedadel tuleb oma tulud ja kulud üle vaadata. Kuid siin tuleb linnavalitsuse liikmetel sügavalt peeglisse vaadata ja küsida endalt, mis on olulisem. Kas pisikeste tallinlaste heaolu ja haridus või linnavalitsuse liikmete propaganda ja kampaaniaüritused. Valikukoht.“

„Kokkuhoiu kohti linnaeelarves on, kust saab võtta, et investeerida enam lasteaedadesse, et need oleksid korras, turvalised ning õpetajad ja õpetajate abid saaksid väärilist töötasu,“ on Pillak veendunud.

Kommentaarid puuduvad