EAS Elina Nechayeva esinemise toetamisest: meil puudub konkreetne toetusmeede, mis võimaldaks rahaliselt seda toetada

Seitsmesed

Umbes kuu aja pärast esindab Eurovisioni lauluvõistlusel Eestit Elina Nechayeva looga "La Forza", suure küsimärgi all on aga Eesti Laulul nähtud lavasõu toimumine Lissabonis, kuna Eesti delegatsioonil ja ERR-il ei ole piisavalt vahendeid 65 000 eurot maksva numbri finantseerimiseks. Eesti delegatsioon pöördus ka EAS-i poole, kes sõnas Delfi Publikule, et neil puudub selle toetamiseks konkreetne toetusmeede.

"Eurovisionil osalemine on ennekõike riikliku kultuuripoliitika osa ja kultuuri toetamine erakorraliselt riigieelarvelistest vahenditest on esmajoones nende asutuste hinnata, kes tegelevad Eestis kultuuripoliitika elluviimisega," täpsustas EASi kommunikatsioonijuht Piret Pert.

EAS saab aga toetada seesuguseid rahvusvahelisi kultuuri- ja spordisündmusi, mis toimuvad Eestis ja millel on mõõdetav majanduslik mõju. Näiteks kasvatavad väliriikidest saabuvate osalejate ööbimiste koguarvu. Sellele, et EAS viib ellu riiklikku majanduspoliitikat, viitab ka asutuse nimi – Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Loe refereeritud artiklit pikemalt Delfist!

Kommentaarid puuduvad