Homme
22. okt
8...12
4...12
Ülehomme
23. okt
5...9
-1...8

Ilm

Jäävihm on muutnud Eesti teed kõikjal libedaks

Foto: Andres Putting/Delfi
13:35 12. detsember 2017
Autor: Seitsmesed

Teisipäeva hommikul algas jäävihma sadu, mis muutis teed üle Eesti libedaks, eriti keeruline on olukord Lõuna-Eestis, vahendab BNS.

„Meie hooldepartnerid on suunanud kogu oma tehnika puistama, kuid sellest hoolimata võib Lõuna-Eestis kuluda veel kuni viis tundi, et kõik teed saaksid puistatud,“ sõnas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus ameti teatel. Praegu on suurimad probleemid Lõuna-Eestis Haanja lähiümbruses. Mõttus kinnitas, et teehooldajad on üle Eesti väljas ning tegelevad jää tõrjumisega, ent tegemist on väga keeruliste ilmastikuoludega.

Liiklejatelt palub maanteeamet kannatlikkust ning soovitab võimalusel oma sõidud edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada, et pidurdusteekond kujuneb suviste tingimustega võrreldes kolm kuni neli korda pikemaks. Maanteeamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob oktoobrikuu Sinu tähemärgile?