Vabariigi aastapäev tuleb korraliku pakasega

Seitsmesed

Alanud nädal tuleb pakaseline, kusjuures korralikku külma jagub ka vabariigi aastapäevaks, kui öösel langeb õhutemperatuur kohati kuni 20 miinuskraadini, päeval on aga külma 7-12 kraadi, vahendab BNS.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal külm kõrgrõhkkond ning laieneb Eesti poole. Venemaal tiirleva madalrõhkkonna servast lisandub pisut niiskust ja kohati võib nõrka lund poetada. Põhjakaare tuul on enamasti nõrk, Soome lahe rannikul võib tuntavam olla. Öösel on külma 5-10, kui lühiajaliselt taevas selgineb, siis langeb ka kuni 13 kraadi, päeval on  külma 4-8 kraadi.

Kolmapäeval suureneb kõrgrõhkkonna ülekaal ja ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Ülekaalus on pilves ilm ja siis on öösel külma 10-15, selgema taeva all ka kuni 18 kraadi, päeval 6-10 kraadi.

Edaspidi jätkub tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele ja nädala teine pool tuleb käreda külmaga. Neljapäeval tuleb kõrgrõhkkond Eesti vahetusse lähedusse ja õhumass on väga külm. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, õhtupoolikul pöördub lõunakaarde ja pisitasa tugevneb. Kui loode poolt pisut niiskust lisandub, siis on õhtul Lääne- ja Loode-Eestis kergete lumehoogude võimalus. Pilvisema taeva korral on õhutemperatuur öösel vahemikus -12 kuni -17 kraadi, kus taevas selgemaks tõmbub, seal langeb -20 kraadini, päeval on külma 7-10 kraadi, saarte rannikul võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel liigub Skandinaaviast nõrk madalrõhuvöönd üle Eesti. Lisandub niiskust, ilm on pilvisem ja sajab lund. Tuul võib pisut tugevneda ja puhub lõunakaarest, päeva jooksul pöördub saartest alates põhjakaarde ning on tugevam saartel ja põhjarannikul. Öösel on saartel ja läänerannikul külma 5-10, sisemaal 13-18 kraadi ning kui Ida- ja Lõuna-Eestis taevas pikemalt selge püsib, langeb seal õhutemperatuur alla 20 miinuskraadi. Päeval on Lääne-Eestis külma 2-6, ida pool 7-12 kraadi.

Laupäeval laieneb Kara mere kohalt arktiliselt külm kõrgrõhkkond servaga Läänemere äärde. Ilm on olulise sajuta. Kirde- ja idatuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel rannikul -10 kraadi ümber, sisemaal vahemikus -14 kuni -18 kraadi, selge taeva all pole välistatud langus -20 kraadi ümbrusse. Vabariigi aastapäeva päeval on külma 7-12 kraadi.

Pühapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas pakaseline. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal laialdaselt alla -20 kraadi, üksnes rannikul ja kui taevast enam pilvi katab, siis on külma vähem. Päeval on külma 7-12 kraadi. Kohati võib kerget lund sadada. Puhub nõrk põhjakaare tuul.

Kui järgmise nädala esmaspäeval piki Venemaa lääneserva liikuva väikese madalrõhkkonna servast ka Eestisse niiskust jõuab, siis tuleb veidi lumelisa. Põhjakaare tuul tugevneb. Pilvisema taeva korral on öine õhutemperatuur vahemikus -10 kuni -15 kraadi, kohati tuleb -18 miinuskraadi, päeval on külma 6-10 kraadi.

Kommentaarid puuduvad