Kuumalaine jätkub! Nädalavahetuseks lubatakse 33 kraadi sooja

Seitsmesed

Kuumalaine jätkub ja pühapäeval on oodata isegi kuni 33 kraadi sooja.

Neljapäeval jääb kõrgrõhuala Eestist põhja poole ning lõunas olev madalrõhuala surub ennast lähemale, kergitades taas Eesti kohale hoovihma- ja äikesepilvi. Puhub nõrk või mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 15 kuni 20, päeval 25 kuni 30 kraadi.

Reede tuleb küll kohatiste äikesevihmahoogudega, kuid palavus ei kao kuhugi. Õhutemperatuur on öösel 16 kuni 21, päeval 25 kuni 31 kraadi.

Laupäeval lisandub sooja, aga pisut ka niiskemat õhku. Kohati on ka hoovihma ja äikesevõimalus. Puhub võrdlemisi tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 18 kuni 21, päeval jääb 27 ja 31 kraadi vahele, meretuulega rannikul 23 kraadi.

Kuna õhuvool pöördub kergelt kagusse, tõotab pühapäev tulla senisest veelgi kuumem. Niiskust on vähem ja laialdaselt on kõrvetavat päikest. Ida- ja kagutuul on ikka tuntav. Õhutemperatuur jääb öösel 19 ja 24, päeval kerkib 30 kuni 33 kraadini, meretuulega rannikul kuni 24 kraadini.

Esmaspäeval tugevneb kuiva õhuga kõrgrõhuala ja on ülekaalus ka teisipäeval. Pilvi on hõredalt ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ja puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösiti 18 kuni 23, päeval jääb 27 ja 31 kraadi vahele.

Kommentaarid puuduvad