Suvesooja jätkub vähemalt uue nädala alguseni

Seitsmesed

Ilmateenistuse prognoosi järgi jätkub suvesooja vähemalt järgmise nädala alguseni, kusjuures vahepeal võib tulla koguni 27 kraadi soojal, vahendab Riigi Ilmateenistus.

Neljapäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunatuul 5-12, puhanguti 14, rannikul kuni 17 m/s. Sooja on 10-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Puhub lõunatuul 5-12, puhanguti 14, rannikul kuni 17 m/s, pärastlõunal veidi nõrgeneb. Sooja on 21-24 kraadi.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-10, puhanguti 14 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Hommikupoolik on selgem ja sajuta. Keskpäeval saartel pilvisus tiheneb ja hakkab vihma sadama. Õhtu poole suureneb hoovihma võimalus ka mandril ja on äikeseoht. Puhub lõuna- ja kagutuul 5-10, puhanguti 14 m/s, õhtupoolikul pöördub saartel edelasse ja nõrgeneb. Sooja on 22-27 kraadi.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Sajab hoovihma ja on võimalik äike. Puhub lõunakaare tuul 3-9, Virumaa rannikul ja Peipsi ääres puhanguti 14 m/s. Sooja on 13-18 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 3-9, saartel ja looderannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 18-21 kraadi.

Pühapäeva ööks tugevneb idapoolne kõrgrõhkkond ja ilm on mandril sajuta, Saaremaad ja Hiiumaad võivad riivata lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna vihmapilved. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Päeval jõuab madalrõhkkond Gotlandi lähistele ja selle tihedam sajupilvede mass läheneb Eestile. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Sooja on öösel 9-14, rannikul kuni 17, päeval 18-23 kraadi ja kui jõuab Eestisse soojem õhumass, siis tõuseb veel paar-kolm kraadi kõrgemale.

Järgmise nädala esmaspäev tuleb madalrõhkkonna servas vihmane, sajuhood võivad tugevad olla. Tuul on võrdlemisi tugev, puhub öösel idakaarest, päeval pöördub lõunakaarde. Öösel on sooja 13-18, päeval 17-22 kraadi, Ida-Eesti jääb idapoolse väga sooja ja läänepoolse jahedama piirimaile ja seal võib õhusooja ka 25 kraadi ümber olla.

Kommentaarid puuduvad