Ilmateenistus hoiatab! Soomest läheneb lumetorm

Seitsmesed

Riigi ilmateenistus lubab lähipäevaks jahedat ilma ning nädala lõpu poole on oodata miinuskraade ja lörtsisadu. Teeilmakeskus hoiatab, et nädalavahetusel võib Eestis ka lund sadada.

"Kui veel eile kirjutasid Soome ajalehed, et nädalavahetusel saabub lumetorm Lõuna-Soome, siis tänaseks on ilmamudelid muutunud ning madalrõhkkonna marsruut nihkunud lõuna poole, mis tähendab, et ka lumisemad sademed saame hoopis meie endale. Pärast külma nädalavahetust on aga oodata taas ilmade soojenemist. Kuna laupäevani on veel aega, võivad ka arvutimudelid oma meeli muuta. Seega jälgime nende muutumist ja hoiame liiklejaid muutustega kursis," andis teeilmakeskuse juht Margus Kehi teada, vahendab Õhtuleht.

Kolmapäeval (24.10.) liigub madalrõhkkond üle Baltimaade itta. Sajab vihma, kohati lörtsi, õhtul jääb sadu hõredamaks. Tuul pöördub koos tsükloni liikumisega öösel idast ja kagust 4-10 m/s, põhjarannikul 8-12, puhanguti 15-18 m/s, hommikuks kirdesse, päeval puhub kirde- ja põhjatuul 5-12, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 20-23 m/s, õhtul tuul vähehaaval nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel 0..+7, päeval +3..+8°C.

Neljapäeva (25.10.) öösel oleme selle madalrõhuala lääne, päeval loodeservas. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool vihma ja sekka võib tulla ka lörtsi. Põhja- ja loodetuul tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel -2..+3, rannikul kuni +7, päeval 4..8°C.

Reedeks (26.10.) kaugeneb madalrõhkkond Loode-Venemaale, kuid selle väheaktiivne lohk ulatub üle Läänemere ja Lõuna-Skandinaavia, kus areneb päeval uus osatsüklon. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Õhutemperatuur öösel -3..+2, saartel kuni +6, päeval 3..8°C.

Laupäeva (27.10.) ööseks jõuab see osatsüklon Läänemerele ja tänastel andmetel liigub päeval üle Läti itta. Öösel läheb Lõuna-Eestist alates sajule. Sajab lörtsi ja vihma, kohati on sadu tugev. Pärastlõunal lääne poolt alates sadu hõreneb. Öösel puhub mõõdukas ida- ja kirdetuul, päeval pöördub tuul põhja. Õhutemperatuur öösel -2..+3, rannikul kuni +5, päeval 2..6°C.

Pühapäeval (28.10.) madalrõhkkond eemaldub ja Skandinaaviast laieneb kõrgrõhuhari üle Baltimaade. Kohati sajab vihma ja lörtsi, suurem on sajuvõimalus põhjarannikul. Puhub nõrk või mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 0..-5, rannikul kuni +4, päeval 0..+5°C.

Kommentaarid puuduvad