Saku Õlletehas viis lõpule robottransporteritega laosüsteemi ehituse

BNS

Saku Õlletehas sai valmis 2 miljoni eurose investeeringuga roborttransporteritel põhineva poolautomaatse laosüsteemi ehituse, mis kahekordistab laovõimekust ning parandab tööturvalisuse taset.

"Tegemist on Saku Õlletehase viimaste aastate ühe märkimisväärseima investeeringuga tarnekindluse parandamisse ja efektiivsuse kasvu," ütles Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms pressiteates.

Härmsi sõnul on selliste investeeringute planeerimine väga pikaajaline ja mahukas töö. "Langetasime investeerimisotsuse 2014. aastal lähtudes pikaajalistest tulevikuplaanidest koduturul ja ekspordi suunal. Tänaseks on koduturu väljavaated muutunud aga märgatavalt ebastabiilsemaks," ütles ta.

Ligi kahe miljoni eurose investeeringu esimeses etapis paigaldati Saksa tootja Jungheinrichi robottransporteritel põhineva automatiseeritud riiulisüsteem 2015./2016. aastal olemasolevasse laohoonesse.

Teises etapis rajati mullu novembrist tänavu veebruarini tehase territooriumile uus laohoone ja riiulisüsteem.

Koos uue riiulisüsteemi paigaldamisega juurutas Saku Õlletehas ka uue laohaldussüsteemi, mis annab võimaluse kasutada efektiivselt laohoonete kõrgust ja riiulite sügavust.

Esimeses etapis kasvas Saku ladustamisvõimekus 45 protsenti ning teise etapi ehitustööde lõppedes on ladustamisvõimekus kahekordistunud. "Oleme seeläbi suutnud märgatavalt kiirendada tarneprotsessi ja pakkuda klientidele oluliselt paremat tarnekindlust," ütles Härms.

Investeering laovõimekuse kasvu parandab efektiivsuse tõusu kõrval ka tööturvalisuse taset, kuna reaalajas toimiv tellimuste süsteem muudab kaubaaluste liikumise senisest sujuvamaks ja ohutumaks.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=MdVtNlbbdO8[/embed]

Kommentaarid puuduvad