Eesti Post hakkab testima elektrikaubikuid kullerteenuste osutamiseks

BNS

Omniva kaubamärki kasutava riikliku logistikafirma Eesti Posti kullerid hakkavad kasutama elektrikaubikut, et katsetada kaubikute sobivust kullerteenuste osutamisel nii tihedas linnaliikluses kui pikemate vahemaade läbimisel.

"Omniva sõidukid teevad ühe aastaga ligikaudu 254 ringi ümber maakera ning meie kui logistikaettevõtte peamine ökoloogiline mõju tuleneb transpordist," ütles Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel pressiteate vahendusel. "Seetõttu peame väga oluliseks keskkonnasäästlike sõidukite kasutamist ning elektrilise kaubiku kasutuselevõtt on märgiline samm sellel teel."

Omniva esimeseks elektrikaubikuks on 40-kilovatt-tunnise akuga ja ligi 170-kilomeetrise sõiduulatusega Nissan e-NV200, mille Eesti Post võtab kasutusse kaheks aastaks. Esialgu on elektrikaubik kasutusel Tallinna kullerpunktis, et testida autot tihedas linnaliikluses. Seejärel jätkub test mujal Eestis.

Eesti Post on varem testinud ka kirjakandjate ja postikullerite elektrimopeedi Ligier Pulse 3, mis on kasutusel posti- ja kullerfirmades Prantsusmaal ja Belgias.  Eesti Post kasutas elektrimopeede üle talve, testimaks nende sobivust just Eesti talvistesse oludesse ning test näitas, et need pole siiski veel valmis igapäevaseks aastaringseks postiveoks .

Elektriline kaubik, mida hakkavad kasutama kullerid, on aga Eesti Posti teatel hea potentsiaaliga: erinevad laadimisrežiimid ja hea sõiduulatus võimaldavad sel sõita sujuvalt ja ökonoomselt nii linnas kui ka maal. Otsuse elektrikaubikute laiemaks kasutuselevõtuks teeb Eesti Post testi jooksvatest tulemustest lähtuvalt.

Eesti Posti kontserni põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele AS Eesti Post kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT, mis osutavad pakiautomaadi- ja kullerteenust Läti ja Leedu turul. AS-i Maksekeskus tegevusala on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

Kommentaarid puuduvad