EAS toob 170 000 euro eest 20 IT-spetsialisti Eesti firmadega tutvuma

Seitsmesed

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toob oma Work in Estonia programmi raames 20 välismaa IT-spetsialisti 170 000 euro eest viieks päevaks Eestisse ettevõtjatega tutvuma, plaaniga spetsialistid Eestis tööle rakendada, kirjutab ERR.

"Work in Estonia alustas koos 12 Eesti tööandjaga projekti Career Hunt Tallinn 2018. Projekti raames tuuakse Eestisse 20 põhjaliku eeltöö tulemusena väljavalitud ja eelintervjueeritud kandidaati. 20 hulka kuuluvad näiteks heade tehniliste oskustega Node.js back-end arendaja Taxify jaoks või kogenud seeniortaseme Java arendaja Nortali jaoks," ütles EAS-i Work in Estonia programmijuht Kaidi-Kerli Kärner.

"Väljavalitud spetsialistidele korraldatakse viiepäevane külastus Eestisse, mille jooksul on nad kaks päeva tööintervjuudel ja testimisel tööandjate juures ning ülejäänud kolme päeva eesmärk on, et tippspetsialistid saaksid kindluse, et Eesti on neile hea koht elamiseks," lisas ta.

Värbamiskampaania eelarve on koos ettevõtjate umbes 15-protsendilise osalusega 170 000 eurot, märkis Kärner. "Selles sisaldub värbamistöö sihtriikides, kandidaatide intervjueerimine, meediakampaania, kandidaatide Eestisse toomise kulutused ning Eestis viibimise ajal toimuv programm." Kui kõik Eesti külastajad peaks otsustama Eestisse tööle tulla oleks see ühe inimese kohta 8500 eurot.

Projekti kandideerimine algas Kärneri sõnul augusti keskpaigas ning esimese nädalaga tuli üle 600 taotluse üle maailma, kellest üle 300 vastavad tööandjate poolt etteantud kriteeriumidele, olgu see siis konkreetsete programmikeelte oskus, mitmeaastane töökogemus tarkvaraarenduses või väga hea inglise keele oskus. Kandideerimine kestab kuni 23. septembrini.

Projekti eesmärk on aidata Eesti tööandjatel leida endale välismaalt tööle tippspetsialiste, kellest on Eestis puudus ja keda nad siit ei leia. "Tahame anda 20-le väga kõrgelt kvalifitseeritud IT-spetsialistile, kes on avaldanud huvi Eestis tööd teha, võimaluse tulla ja kogeda, mida Eesti tehnoloogiamaastik pakub ja kuidas oleks siin elada ja oma karjääris samm edasi astuda," ütles Kärner.

"Eelkõige soovitakse kampaania raames leida Eesti tööandjatele sobivaid tippspetsialiste ning tutvustada Eestit kui head töötamise sihtkohta spetsialistidele. Sellise kampaaniaga kaasneb positiivne tähelepanu rahvusvahelises meedias, mis aitab kõikidel Eesti firmadel välismaalt endale kergemini spetsialiste leida. Juba praeguseks on Career Hunt projektist kirjutanud ajalehed ja uudisteportaalid Inglismaal, Gruusias, Ungaris, Lätis ja mujal," rääkis Kärner.

"Oluline on ka märkida, et värbamiskampaania ei aita ainuüksi neid ettevõtjaid, kes projektis kaasa löövad, vaid ka kõiki teisi, kel on plaanis välisspetsialiste palgata. Teeme tööd kõigi kampaanias osalevate inimestega ning kui 20-st väljavalitud kandidaadist üle jäänud inimeste oskusi on vaja mõnel teisel tööandjal, siis aitame nad omavahel kokku viia. Arvestades, et Eestis on iga kuu ingliskeelseid avatud tööpakkumisi ainuüksi IT-valdkonnas üle 200, siis selle projektiga on võimalik ka neile töökohtadele leida sobilikke kandidaate," märkis Kärner.

Projektis osalevad Taxify, Swedbank, Twilio, Nortal, Helmes, Axinom, Global Gaming Group, Finestmedia, Topia, Proekspert, Veriff ja Skype. Iga tööandja on välja pannud ühe ametikoha, kuhu Career Hunti raames töötajaid otsivad. Lisaks on projekti kaasatud teenusepakkujatena värbamispartner Jobbatical, reklaami- ja meediapartnerina Age McCann Estonia ning rahvusvahelise suhtekorralduspartnerina Hamburg ja Partnerid. Projekti sõnumeid on aidanud levitada Garage48, Startup Estonia, Robotex, Visit Estonia, Visit Tallinn, Settle in Estonia, Kaubandus- ja Tööstuskoda ja teised.

Värbamiskampaania on osa Work in Estonia tegevuskavast, mis lähtub info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) arenguprogrammist. IKT arenguprogrammis on seitse erinevat valdkonda, kuidas toetada IKT arengut Eestis. Üheks eesmärgiks on 2020 aasta lõpuks meelitada Eestisse 2000 IKT välisspetsialisti.

Kommentaarid puuduvad