Edvin-Erik Kibus lõpetab King of Kingsi eel poksijakarjääri, ringi astub Ilyas Rustamov 

Seitsmesed uudised

Tuntud taipoksija Edvin-Erik Kibus teatas vahetult enne 17. septembril Tallinnas toimuvat võitluskunstisarja King of Kings Grand Prix` etappi, et loobub tippsportlase karjäärist, tema asemel astub Saku Suurhallis ringi Iljas Rustamov.

Edvin-Erik Kibus selgitab, et sportlase karjääri lõpetamine oli emotsionaalne otsus, mis oli tingitud aastatega kogunenud võistlusülepingest. "Tänaseks olen oma võistlusgraafiku aastalõpuni vabaks teinud ning võistlusettevalmistuse juurde kuuluvatest ränkadest treeningutest veidi eemal olnud," räägib ta. "Tunnen, et vajan aega, et koguda jõudu ja leida taas sportlik viha, mis võitlusspordis üks olulisemaid tegureid. Oma kümne aasta pikkuse võistlemise jooksul pole olnud hetkegi, kus mul ei oleks graafikus järgmine matš kirjas. Selletõttu polegi ma välja puhata saanud. Praegu on selleks õige aeg." 

 

Sportlane lubab jätkata eratreenerina, kindlasti on ta võistlustel ka nurgameeskonnas. "Pakkumisi on tulnud ka erialasele tööle. Tahaksin proovida ka muid rolle nagu kommentaator, kuna hiljuti osalesin ka ühes reklaamklipis, mis oli väga põnev. Võitluskunsti treeningutest olen veidi eemal, kuid kolleegid teevad juba omavahel panuseid, et millal ma saalis tagasi olen," räägib ta tulevikuplaanidest. 

 

Tema sõnum võitluskaaslastele on: "Ma soovin kõikidele sportlastele jõudu ja selget pead sellel võimsal teel, mille olete endale valinud. Teoorias on see kõigile teada, et on vaja puhata. Aga minu jaoks tähendas puhkus vaid mittevõistlemist. Võtke aega ja nautige elu, et siis, kui raundikell jälle lööb, saaksite võidelda kogu südamega."

 

"Ma tean, et sellel spordialal ei ole professionaalse sportlase karjäär kerge," arvab King of Kingsi korraldaja Igor Golubev. "Soovime Edvinile ainult edu ja jaksu edasiminekuks ning pigem näeksime teda osana meie korraldustiimist.  Meie aga anname endast kõik, et 17. septembri õhtul tuua pealtvaatajateni jõuline show."

Kommentaarid puuduvad