Tallink: surnud ratsude vedaja ei käinud reisi ajal loomi kontrollimas

BNS

Soomest Rootsi sõitnud laeval suri kaks traavlit, laevafirma Tallink esindaja sõnul ei käinud hobuste vedaja reisi ajal loomade seisukorda kontrollimas.

Tallink Silja pressiesindaja Marika Nöjd ütles uudisteagentuurile STT, et omanikul on reisi ajal võimalik käia hobuseid kontrollimas nii tihti, kui ta seda soovib, kuid autotekile pääsemiseks tuleb küsida meeskonnalt luba. Nöjd kinnitas, et laevafirma andmetel ei küsinud hobuste vedaja meeskonnalt autotekile pääsemiseks luba ning ei käinud reisi ajal kordagi loomade eest hoolitsemas.

Nöjd toonitas, et laeva meeskond ei vastuta hobuste ja muude laeval veetavate loomade heaolu eest. "Laeva meeskond ei käi loomi kontrollimas ning ei saa neile isegi mitte juua anda, kuna loomad on omaniku vastutusel," sõnas Nöjd.

Laeva meeskond sai Nöjdi sõnul neljapäeval teada, et laeva pardal viibivate hobuste seisukord on kehv. Kuna laeva meeskonnas ei ole kedagi, kes oleks suuteline loomade seisukorda hindama, aitas laevafirma loomade vedajat loomaarsti leidmisel. Tallinki andmetel suundus traavlite omanik Uppsalasse loomaarsti juurde.

Ajaleht Iltalehti kirjutas, et Soomest Rootsi teelolnud Silja Symphony pardal hukkus hukkus hiljutise tormi ajal kaks traavlit.

Ühe surnud hobuse omanik, firma Ravitalli Oy esindaja sõnas, et hobuste surma põhjused veel selged. Samas pidas ta loomade surma eest vastutavaks laevafirmat.

Kommentaarid puuduvad