Prokurör nõuab naist süüdata ähvardanud pagulasele vangistust

BNS

Lääne ringkonnaprokuratuur nõudis neljapäeval Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas oma naist põlema panna ähvardanud 27-aastasele pagulasele Samer Khtabile reaalset vangistust.

Prokuröri hinnangul on Khatebi süü tapmisega ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ja vägistamises tõendatud ja kohus peaks talle määrama kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Ühtlasi taotles prokurör, et kohus rakendaks mehe suhtes lähenemiskeeldu kannatanule kolme aasta välte.

Kohus kuulutab lahendi neljapäeval kell 13.15.

Kohtuprotsess algas üldmenetluses ning kannatanu kaitseks kinniste uste taga 16. mail, kui Samer Khtab end süüdi ei tunnistanud.

Süüriast pärit Samer Khtab on korra juba sama süüasja raames kohtuniku ees seisnud. Nimelt lepiti mullu 30. detsembril prokuröriga kokku tingimisi aasta ja kahe kuu pikkuses vanglakaristuses. Jaanuari keskel pidi lepe kohtus kinnitatama, kuid prokuratuur loobus selles ning nii arutabki kohus pagulase süüasja üldmenetluse korras. Mees on kohtueelsel ajal viibinud vahi all.

Tegemist on esimese juhtumiga, kus süüdistatavaks on välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse alusel Eestisse saabunud inimene.

Khtab tülitses naisega 12. novembril, põhjuseks armukadedus. Tüli käigus teipis mees naise käed kinni ja tarvitas tema kallal vägivalda. Khtab ähvardas naise põlema panna, olles enne talle peale valanud süttivat vedelikku. Naine teavitas juhtunust pere tugiisikut, kes kaasas politsei.

 

Foto on illustreeriv.

Kommentaarid puuduvad