Maksuamet tabas Ida-Virumaal suures koguses puskarit ajanud jõugu

Seitsmesed

Maksu- ja tolliamet pidasid kinni Ida-Virumaal salaalkoholi kuritegeliku ühenduse liikmed, keda kahtlustatakse pea 6000 liitri puskari valmistamises ja müümises.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna ametnikud pidasid aprilli lõpus kinni Ida-Virumaal salaalkoholi tootmise ja müügiga tegelenud kuritegeliku ühenduse, kahtlustuse kohaselt tootsid ja turustasid jõugu liikmed alates käesoleva aasta veebruarist kuni aprilli lõpuni pea 6000 liitrit kanget salaalkoholi, teatas BNS-ile Viru ringkonnaprokuratuur.

Läbiotsimiste käigus leiti ja võeti ära kaks 500-liitrist puskariaparaati, ligi 600 liitrit kanget salaalkoholi ja 9000 liitrit meskit ning suures kogus erineva mahuga plasttaarat ja puskari tootmiseks vajaminevat toorainet ja maitseessentse, samuti sularaha.

Uurimise käigus tuvastati, et ebaseadusliku salaalkoholi valmistamise, töötlemise, villimise, ladustamise, edasitoimetamise ja kauplemisega tegelenud kuritegelik ühendus kasutas puskari ajamiseks Ida-Virumaal Mäetaguse vallas asunud talus ning Kohtla-Järvel kinnises tööstusalas asunud garaažikompleksis paiknenud suuremahulisi komplekse. Puskar müüdi Jõhvis, Kohtla-Järvel, Sillamäel, Narvas ja Tallinnas.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova sõnul on kahtlustused alkoholi ebaseaduslikus käitlemises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises esitatud kuuele inimesel, kellest kolme osas taotletud vahistamise Viru maakohus ka rahuldas. "Uurimisega tuvastati, et kolme kuu jooksul käideldi kuritegeliku ühenduse poolt ebaseaduslikult kokku vähemalt 5 771 liitrit puskarit, teenides sel moel kriminaaltulu ligi 29 000 eurot," lisas Hlebnikova.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul oli tegemist püsiva ning hästitoimiva kuritegeliku ühendusega, kes realiseeris aastate jooksul väljakujundatud müügivõrgustiku kaudu suurtes kogustes salaalkoholi Ida-Virumaal ja Harjumaal. „Eestis tervikuna on salaalkoholi levik viimastel aastatel küll järjepidevalt vähenenud, kuid kindlates piirkondades veel siiski sügavalt juurdunud. Sarnaste müügivõrgustike lõhkumisel hoiab MTA uurimisosakond oma tähelepanu kindlasti edasi, et takistada küsitava kvaliteediga toodete jõudmine tarbijateni, “ ütles Kuus.

Kriminaalmenetlust viib läbi maksu- ja tolliameti uurimisosakond ning juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Foto: Illustratiivne/ Maksu- ja Tolliamet

Kommentaarid puuduvad