Homme
28. mai
16...25
6...14
Ülehomme
29. mai
19...29
9...15

Krimi

Mupo hoiatab Pirital ja Viimsis inimesi ründava koera eest

14:21 26. juuni 2017
Autor: BNS

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) teatel liigub Pirital ja Viimsis ringi koer, kes on ohtlik ja ründab inimesi.

Viimane teade koera rünnakust laekus munitsipaalpolitseile esmaspäeval. Vahejuhtum leidis aset jaanipäeval Väina-Viimsi tee ristmikul, kus koer ründas jalgrattasõidul olnud meest ja tema kuueaastast tütart. 

„Jõudsime Meriväljal Väina ja Viimsi tee ristmikuni, kui märkasime suurt, vabalt kulgevat koera, kes liikus meie poole. Jäime seisma, tulime jalgratastelt maha, jälgides samal ajal koera liikumist,“ kirjutab avalduse teinud kannatanu, väiketüdruku isa. 

Edasi toimus kõik väga kiiresti – koer lähenes ja ründas. „Suutsin ennast paigutada koera ja lapse vahele nii, et rünnatuks osutusin mina. Kukkusin ja tegin valju häält, mille peale koer lasi lahti. Seejärel tõusin ja ratast meie vahele jättes tõrjusin looma,“ kirjeldas mees olukorda.  

Väidetavalt on sama koer rünnanud inimesi ka mujal lähikonnas, teiste hulgas väikest poissi Jussi õlletoa lähedal. 

Munitsipaalpolitsei Pirita tugipunkti inspektor Anne Järve on esmaspäeval piirkonnas koera otsingul. Järve sõnul on tegemist vägagi alarmeeriva olukorraga, sest mõlema juhtumi puhul on episoodis osaline ka väike laps, kelle psüühikale jätab koerarünne sügava haava, mis ei pruugigi lõplikult paraneda.

Järve lisas, et koeraomanik ei pruugi teadagi, et tema koer on põhjustanud raskeid ründeid. „Koerad on erinevad, pole üldse välistatud, et kui koeraomanik koju tuleb, on lemmik kenasti kohal ja pai nägu ees. Niipea, kui omanik kodust lahkub, on ka peni väljas ja pahategusid tegemas. Selliseid juhtumeid on minu tööloleku ajal ette tulnud“.  

Koera kohta infot omavatel inimestel palutakse helistage Varjupaikade MTÜ Tallinna loomade varjupaika telefonil 51 41431 või Tallinna munitsipaalpolitsei ameti korrapidajale 14 140. Koera omanikul tuleb võtta koheselt ühendust munitsipaalpolitsei korrapidajaga tel 14410 või Pirita tugipunkti inspektori Anne Järvega telefonil 53 007449.

 

Foto on illustreeriv! 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!