Kohus vahistas Tallinna Väike-Õismäe autopõlengus kahtlustatava

Seitsmesed

Harju maakohus vahistas Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel 29-aastase mehe, keda kahtlustatakse Tallinnas Väike-Õismäel seitse autot kahjustanud põlengu süütamises.

29-aastast meest kahtlustatakse teisipäeval Tallinnas Õismäe tee 150 elumaja juures sõiduauto Škoda tahtlikus süütamises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur BNS-ile. Tekkinud põlengu tagajärjel said võtsid tuld ja põlesid maha veel kaks ja sai kahjustusi neli sõiduautot. Sellise tegevusega pani kahtlustatav toime võõra asja rikkumise või hävitamise, kui sellega on põhjustatud vähemalt oluline kahju ehk kahju üle 4000 euro.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Saskia Kase sõnul rahuldas kohus prokuratuuri vahistamistaotluse neljapäeval. „Seni kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid andsid piisavalt alust tänaseks vahistatud meest kirjeldatud kuriteo toimepanemises kahtlustada,“ ütles Kask. „Kuna ta on ka varasemalt kriminaalkorras karistatud, oli põhjendatud kahtlus, et ta võib vabaduses viibides kuritegude toimepanemist jätkata. Seetõttu oli prokuratuuri hinnangul kahtlustatava vahistamine vältimatu,“ lisas prokurör.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Juhan Ojasoo ütles, et mees peeti kinni põlengu toimumise päeva hilisõhtul. „Pärast põlengut hakkasid uurijad tunnistajatelt saadud info alusel kokku panema kurjategija profiili. Analüütikute, uurijate ja jälitajate töö tulemusel tõmbus ring tund-tunnilt kahtlustatava ümber koomale. Südaööks oli tuvastatud võimalik kahtlusalune, kes on seotud paljudele inimestele suurt kahju põhjustanud põlenguga. Samal päeval pidasime ta Lasnamäel kinni,“ rääkis Ojasoo. „Kuritegude lahendamisel on iga detail tähtis ning tänan kõiki tunnistajaid, kes aitasid meil meheni jõuda,“ lisas ta.

Vanemprokurör Kase sõnul viidi kahtlustatavaga läbi esmased menetlustoimingud ning asjaolude selgitamine jätkub. „Uurijad ja eksperdid koguvad käimasoleva menetluse käigus veel täiendavaid tõendeid, mille aktiivse analüüsimisega ka jätkame,“ ütles prokurör.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuur ja seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Foto: Nõmme komando

Kommentaarid puuduvad