Kohus mõistis Narva linnavolikogu esimehe kelmuses süüdi

BNS

Kohus tunnistas Narva linnavolikogu esimehe Aleksandr Jefimovi süüdi kelmuses ning karistas teda tingimisi vangistusega.

Viru maakohus tunnistas reedel Aleksandr Jefimovi (48) süüdi korduvalt toime pandud kelmuses ning mõistis talle ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse, teatas kohtute pressiesindaja. Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane kahe aasta pikkusel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu.

Ka rahuldas kohus haigekassa nõudeavalduse ja kohustas Jefimovit haigekassale tagastama 2495 eurot ja 83 senti. Kohus mõistis Jefimovilt välja ka 3369 eurot menetluskulude katteks.

Jefimov ennast süüdi ei tunnistanud ning kaitsja palus ta õigeks mõista. Küll aga tagastas Jefimov haigekassale ligikaudu poole talle makstud rahast.

Süüdistuse kohaselt sai Jefimov 2014. ja 2015. aastal linnavolikogu aseesimehena töötamise ajal haigekassalt kuuel korral kokku 4995 euro ja 83 sendi ulatuses ajutise töövõimetuse hüvitist. Ta esitas haigekassale haigushüvitise väljapetmise eesmärgil FIE Juriidiline büroo Aleksandr Jefimov nimelt haiguslehe andmed. Haiguslehtede alusel määras ja maksis haigekassa Jefimovile välja haigushüvitisi, millele Jefimovil tegelikult õigust polnud.

Kohtuotsus ei ole jõustunud, selle saab 15 päeva jooksul edasi kaevata Tartu ringkonnakohtusse.

Kommentaarid puuduvad