Raplamaal hukkus motodeltaplaani õnnetuses kaks inimest

Seitsmesed

Raplamaal hukkus pühapäeval motodeltaplaani õnnetuses kaks inimest.

Häirekeskus sai kell 19.27 teate, et Raplamaal Rapla vallas Kuusiku lennuvälja lähedal on metsa kukkunud motodeltaplaan, mis hävis tules täielikult.

Esialgse hinnangu kohaselt võis kaks inimelu nõudnud traagilise deltaplaaniõnnetuse põhjustada tiiva kandekonstruktsiooni purunemine.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et esialgse info kohaselt kuulus pühapäeva õhtul Rapla vallas Kuusiku lennuvälja lähedal on metsa kukkunud motodeltaplaan piloodile. Seega ei ole põhjust arvata, et tegemist oli piloodi esimese lennuga, nentis pressiesindaja.

Õnnetuse tagajärjel hukkusid 39-aastane naine ja 58-aastane mees. Hukkunud naine oli pressiesindaja sõnul lennundushuviline, kes kaasreisijana tegi deltaplaaniga lõbusõitu.

Õhusõiduk süttis kukkumise järel põlema ning sai selliseid kahjustusi, et vraki põhjal ei saa õnnetuse põhjuseid tuvastada. Seega selgitab õnnetuse põhjused välja tehniline ekspertiis.

Õnnetuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Lääne prefektuur kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Foto: Siim Solman, Delfi

Kommentaarid puuduvad