Tabatud roolijoodikute arv on tänavu märgatavalt vähenenud

BNS

Tabatud roolijoodikute arv on tänavu võrreldes mullusega märgatavalt vähenenud, samas juhtub politsei hinnangul ikkagi liiga palju liiklusõnnetusi just purjus juhtide süül.

Tänavu jaanuarist augustini pidasid korrakaitsjad kinni 4434 joobes sõidukijuhti, kellest 1758 olid kriminaaljoobes ja neist omakorda 158 narkojoobes. Mullu kaheksa kuuga tabasid politseinikud vastavalt 5039 joobes sõidukijuhti, neist 1920 kriminaaljoobes ja 171 narkojoobes.

Joobes juhtide süül on tänavu politsei- ja piirivalveameti (PPA) esialgsetel andmetel juhtunud 319 liiklusõnnetust, mullu sama ajaga oli sellised avariisid aga 356. Joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetuses on tänavu hukkunud kaheksa inimest, mullu oli selliseid liiklussurmasid kuus. Tänavu on roolijoodikute süül saanud vigastada 89 inimest ehk mullusest 20 võrra vähem.

PPA juhtivkorrakaitseametniku politseikapten Sirle Loigo sõnul võiks ühelt poolt rõõmustada, et alkoholi- või narkouimas roolikeerajate ja nende põhjustatud liiklusõnnetuste arv väheneb, kuid need numbrid on siiski liiga suured, et rääkida mingitest positiivsetest trendidest.

"Kõik liiklusõnnetused, mille taga on joobes autojuht, oleks võinud olemata olla, kui keegi oleks sekkunud enne, kui on hilja. Eriti kurvaks teeb see, kui näeme, et liiklusõnnetusse sattunud sõidukis olid ka reisijad, kes mitte ainult jätsid keelamata autojuhil rooli istuda, vaid istusid teadlikult autosse koos sellise autojuhiga," ütles Loigo.

"Mõni sõit jäi reisija jaoks ka viimaseks. Muud retsepti, kuidas hoida end ja teisi, ei ole, kui see, et tulebki hoida end ja teisi, suhtudes lugupidavalt lähedastesse ja võõrastesse. Nii jõuavad kõik turvaliselt kohale," lisas Loigo.

Kommentaarid puuduvad