Prokurör nõuab Leedu automaffia juhtidele pikka vangistust

BNS

Lõuna ringkonnaprokuratuur nõudis lõppeval nädalal Tartu maakohtus Leedu autovaraste maffia arvatavatele juhtidele karmi karistust.

Lõuna ringkonnaprokurör Aro Siinmaa palus leedulased Juliuse ja Evaldase neile esitatud süüdistustes süüdi tunnistada ja mõista mõlemale kaheksa-aastane vangistus, mille kandmise algust arvestataks eelmise aasta 30. augustist. Samuti palus ta süüdistatavatelt välja mõista kannatanutele tekitatud varaline kahju.

Juliuse kaitsja vandeadvokaadi abi Artur Maljukov palus oma kaitsealune õigeks mõista. "Kohtuistung jätkub järgmisel esmaspäeval planeeritavalt kohtuvaidlusega, mil oma seisukohad peaks esitama Juliuse teine kaitsja ja Evaldase kaitsja," ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab kaht Leedu kodanikku kuritegeliku ühenduse organiseerimises, mille eesmärk oli Eestist uuemate elektrooniliselt käivitatavate sõidukite varastamine ja turustamiseks Leetu toimetamine.

Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa sõnul on Eestis autosid vahetult hõivanud isikud kuritegelikku ühendusse kuulumises ja vargustes süüdi mõistetud ning kannavad juba karistust. „Kuritegeliku ühenduse organisaatorid on aga Euroopa vahistamismääruse alusel Leedu Vabariigilt välja nõutud ning Eestile loovutatud,“ ütles Siinmaa ning lisas, et kuritegeliku ühenduse organiseerimise all peetakse silmas sellise ühenduse loomist, juhtimist ja sinna isikute värbamist.

Kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning menetlust juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid puuduvad