Kohus saatis teadlikult HIV-i levitanud mehe vangi

BNS

Harju maakohus mõistis reedel reaalse vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi oli teadlik enda nakatumisest HIV-i, kuid jätkas sellele vaatamata kaitsmata seksuaalsuhteid mitme naisega.

Kohus mõistis 34-aastase Antoni süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises, millega põhjustas ohu elule ja pikaajalise tervisekahjustuse. Karistuseks mõistis kohus talle kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust, millele liideti varasema süüteo eest määratud, kuid osaliselt kandmata karistus. Nii tuleb mehel kokku trellide taga veeta kolm aastat ja kuus kuud, kusjuures vangistusaja alguseks luges kohus 2016. aasta 23. novembri, kui politsei Antoni kinni pidas. 

Kohus luges tõendatuks, et Anton oli teadlik, et on nakatunud HI-viirusesse, ei ravinud ennast vastavalt ettenähtud raviplaanile, ei võtnud ravimeid ning ei käinud ka regulaarselt kontrollis, mistõttu tema nakkusohtlikkus oli eriti kõrge. Ühtlasi astus mees kaitsmata seksuaalvahekorda kuue erineva partneriga, informeerimata neid endal esinevast viirusest.

Kuuest naisest kahel diagnoositi hiljem HI-viirus, mis on eksperdi hinnangul püsiva iseloomuga, pikaajaline ja eluohtlik tervisekahjustus.

Kommentaarid puuduvad