Pärnus kadunud poisi aktiivsed otsingud võivad peagi lõppeda

Seitsmesed

Vabatahtlikud jätkasid neljapäeval 29. oktoobri varahommikul Pärnus kadunuks jäänud 19-aastase Johannese otsinguid, kuid tulutult ning peagi võivad aktiivsed otsingud lõppeda, kirjutab Pärnu Postimees.

“Kui otsingud lähipäevil tulemust ei anna, lõpetatakse aktiivsed otsingud, kuid passiivsed otsingud jätkuvad,” lausus Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo. “See tähendab, et kui tuleb juurde uut teavet, kindlasti kontrollime seda.”

Politsei püüab leida juurde tunnistajaid, kes võisid Johannest kadumise ööl näha. “Töö Johannese leidmiseks läheb edasi igal juhul,” kinnitas Uibo.

Neljapäeva hommikul kella poole kümne aegu kogunes Pärnu politseimajja juhiseid saama kuus vabatahtlikku. Kolmapäeva hommikul alustas otsinguid üheksa priitahtlikku.

Neljapäeval kammiti läbi jõeäär, muuli ja Vallikääru ümbrus. Jõeäärseid alasid kontrolliti politsei- ja piirivalveameti kaatriltki. “Endiselt kogume turvakaamerate salvestisi nii eraisikutelt kui asutustelt,” sõnas Uibo.

Uibo teatel otsiti noormeest veel Pärnus Liiva tänaval ja selle ümbruses, samuti kesklinnas. Pimeduse tulekuni kontrolliti drooniga uuesti Sauga piirkonda.

Kaks naist liikusid neljapäeva ennelõunal Tervise sanatooriumi juures piki mereranda kõrkjates. “Kuna praegu pole ühtegi juhtlõnga, on kõik võimalik,” põhjendas üks otsijatest kohavalikut. Kümmekond minutit hiljem sammus kolm otsijat mööda Seedri tänavat. “Ei oskagi midagi kosta ...” lausus Operatiivse Otsingugrupi (OPEROG) Lõuna piirkonna üks juhte Uno Ilves. “Kaamerapildi järgi tiirutas ta klubi ümbruses. Sealtpoolt oleme juba otsinud, nüüd otsime siitpoolt.”

Nagu eelmisel nädalavahetusel oli Johannes 29. oktoobri ööselgi Hommiku tänava Vaarika ööklubis. Klubi juhi Viljar Lohu sõnutsi viibis noormees peol seltskonnaga. Kaamera salvestiselt võib näha, kuidas 19-aastane Johannes sammub pühapäeva varahommikul kell 3.35Pärnus Vaarika ööklubi trepist alla ja väljub klubist jopeta.

Lohu ütlust mööda näeb klubi kaamera salvestiselt, kuidas Johannes põikab klubi kõrval Hommiku uulitsaga ristuvale Malmö tänavale ja kaob turvakaamera vaateväljast. Kaadrisse jääb elektritakso. “Astus nuka taha, minut–poolteist oli vaikust ja siis elektritakso sõitis minema,” kirjeldas Lohu, kelle sõnutsi tuli noormees klubissegi elektritaksoga. “Arvan, et tema elektritaksoga lahkumise tõenäosus on 95 protsenti.”

“Meie kaamera ei võta kinni, et ta oleks sealt pärast Mirage’i poole liikunud,” lisas Lohu. “Coco Loco, A.P.T.E.K-i ega politsei kaamerad jällegi ei tuvasta, et ta oleks tulnud Vaarikast Rüütli tänava poole.”

Lohu jutu järgi valgustasid klubi ette pargitud GoTakso tuled otse kõrvaltänavasse. “GoTaksodel on pardakaamerad, kahe päevaga salvestavad need üle,” sõnas ta. “Kui oleks hakatud varem otsima, oleks olnud ehk videolt näha, kas ta istub taksosse või paneb Malmö tänavat pidi jugama.”

Kõnealuse elektritakso juht ei mäleta, kelle ta klubi eest peale võttis. Küll on teada, et taksojuht viis kunde Mai 51 ette.

Lohu hinnangul polnud Johannes ülearu purjus. “Ei olnud tal häda midagi, nagu iga teinegi klubikülastaja,” kinnitas klubijuht. “Ta ei olnud nii joobes, et oleks tuikunud seinu pidi või kukkunud pikali. Ta oli täiesti adekvaatne: tuterdas natuke pehmema sammuga, muud ei midagi.”

2014. aastal Pärnumaa kutsehariduskeskuses tisleriks õppima läinud Johannese kursusekaaslaste hinnangul on too nagu iga teinegi noor. “Ta oli koolis väga vaikne. Kui linnas nägime, siis natuke rääkisime, aga tema sõpru ma küll ei tunne,” lausus Johannese kursusekaaslane.“Suhtlesime ainult kooliajal. Kuna ta läks juba teisel kursusel koolist ära, pole ma temast viimasel ajal midagi kuulnud,” täiendas teine klassivend.

Johannese tuttavale, kellega toimetus suhtles, tuli eakaaslase kadumine ootamatusena. “Tavaline noor: pidu, sõbrad, kool,” iseloomustas ta otsitavat noormeest.

Kommentaarid puuduvad