Saaremaal hävis küünlast alguse saanud tulekahjus elumaja

BNS

Ööl vastu pühapäeva süütas Saaremaal järelevalveta jäänud küünal elumaja, mis hävis põlengus.

Veidi peale südaööd sai häirekeskus teate tulekahjust Saaremaa vallas Mägi-Kurdla külas, teatas Lääne päästekeskus. Teataja sõnul oli küla kohal näha tulekuma ning ta arvas, et tegemist võib olla tulekahjuga. Helistaja liikus kuma suunas ning andis mõne aja pärast teada, et põleb vana talumaja.

Päästjate saabudes põles maja lausleegiga ning sisse oli kukkunud hoone katus. Majast oli välja pääsenud maja peremees. Päästjatel õnnestus tulekahju lokaliseerida kell 1.44 ning lõplikult kustutada kell 3.13.

Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada põlema jäänud küünlast. Majas viibinud mehe äratas suitsuandur, mis ei olnud küll paigaldatud lakke, vaid lebas laual. Kiirabi viis peremehe tervisekontrolliks haiglasse. Tulekahjust pääsesid veel kaks kitse ning koer koos kahe kutsikaga.

Lääne päästekeskus paneb inimestele südamele, et küünal tuleb paigutada ohutusse kohta ja kindlale, mittepõlevale alusele. Kindlasti ei tohi seda jätta järelevalveta. Seekord päästis inimelu selgelt suitsuandur, mis tuleb siiski paigaldada lakke.

Õigesti paigaldatud suitsuandur hakkab tööle ruumis levivate põlemisjääkide ja suitsu peale, andes häire siis, kui pääsemine ja tule kustutamine on inimesele endale veel jõukohane. Kui andur patarei vahetamiseks või puhastamiseks laest alla võetakse, tuleb ta sinna kohe tagasi panna. Ei või iial teada, kas andur riiulile või lauale unustatuna inimesi põlengust säästab, sest niisugusel juhul ei pruugi suits selleni õigel ajal jõuda.

Lääne päästekeskuse sõnul on vastu talve oma kodust ilma jäämine ränk. Veel rängem on aga teadmine, et seda oleks saanud täielikult vältida, kustutades küünla õigel ajal.

Kommentaarid puuduvad