Kurikuulus sarivägistaja võib peagi vabadusse pääseda

Seitsmesed

Harju maakohus otsustab novembri lõpuks, kas vabastab üle kuue ja poole aasta trellide taga veetnud kurikuusla sarivägistaja Eero Pesuri ennetähtaegselt vanglast või mitte.

Kohus arutas Pesuri ennetähtaegset vabastamist esmaspäeval, kuulates ära osapoolte seisukohad. Tallinna Vangla toetas kinnipeetava Eero Pesuri tingimisi ennetähtaegset vabastamist ning prokurör nõustus vangla seisukohaga. Kohus teeb määruse teatavaks 27. novembril.

Pesuri süüdimõistmine ja karistamine jõustus lõplikult 2013. aasta septembris, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse. Eelnevalt kuulis Pesuri kohtulahendit sama aasta mai keskel, kui Tallinna ringkonnakohus jättis tema süüdimõistmise jõusse. Pesuri süüasja viis ringkonnakohtusse tema kaitsja, kes leidis, et mees tulnuks süüdi mõista vaid kahe kannatanu suhtes toime pandud seksuaalkuritegudes, kuid ülejäänud episoodides õigeks mõista. Kaitsja märkis, et uurimine oli puudulik ja ühekülgne.

2013. aasta jaanuari lõpus saatis Harju maakohus nelja naise vägistamises süüdistatav Pesuri kaheksaks aastaks vangi. Tegelikult määras kohus Pesurile 12-aastase vangistuse, kuid kuna süüasi oli arutlusel lühimenetluses, arvestas kohus sellest kolmandiku maha ning järele jäi kaheksa-aastane vangistus. Sealjuures hakkas Pesuri karistusaeg jooksma 2011. aasta 18. märtsist, sest just siis pidas politsei mehe kinni ja kohus võttis ta vahi alla.

Süüdistuse järgi vägistas Eero Pesur neli naist aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal. Kaht ohvrit ründas mees 2011. aasta 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ka ühe naise suhtes sugulise kire vägivaldses rahuldamises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime samalaadse kuriteo, ja seadusliku aluseta teiselt inimeselt vabaduse võtmises.

Kommentaarid puuduvad