Päästjad kontrollisid 300 hoonet kuues maakonnas

BNS

Päästeameti Lääne päästekeskuse töötajad kontrollisid eelmisel nädalal 300 kasutuseta hoonet ning sotsiaalpinda, et ennetada võimalikke tuleõnnetusi.

Kuues maakonnas vaadati tuleohutuse seisukohalt üle ligi 100 kasutuseta hoonet ning üle 200 kodu ja sotsiaalpinna, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Kasutuseta hoonetest leiti väga paljudes märke sellest, et neis elatakse – seal olid magamisasemed, toidujäätmetega kaetud lauad. "Seega probleem on siiski olemas ning selliseid kohti kasutatakse elamiseks. Kasutuseta hoonetest pea kahekümnega tuleb siiski ka edasi tegeleda, sest nendesse oli sisenemine takistamata," märkis Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Pärnu linnas leiti ühest hoonest ka isik, kellest teavitati ka Pärnu Linnavalitsuse sotsiaalvaldkonna töötajaid.

"Päris kurb vaade avanes päästemeeskondadele sotsiaalpindadel. Seekord külastatud eluruumidest vajab edasist tegelemist vähemalt 50 kodu. Enamus kodudes puudus suitsuandur, elektrijuhtmed olid halvas seisus, küttesüsteemid samuti. Leiti nii mõnigi eluruum, mille olukord oli nii halb, et tekkis küsimus, kuidas seal veel ühtegi õnnetust ei ole juhtunud," märkis Kais.

Päästeamet jätkab nende kodude jälgimist ning kontrollkäikudel tehtud tähelepanekud probleemidest edastatakse kohalikele omavalitsustele.

Kommentaarid puuduvad