Möödunud aastal hukkus tulekahjudes 39 inimest

Seitsmesed

Päästeameti täpsustatud andmetel hukkus möödunud aastal tulekahjudes 39 inimest ehk täpselt sama palju, kui tunamullu, vahendab BNS.

Päästeameti andmetel hukkus möödunud aasta detsembris tuleõnnetusest üheksa inimest. Mullu leidis aset kokku 38 tulekahju, mis nõudsid inimelu, neist hukkus kokku 39 inimest. Ka 2016. aastal hukkus tulekahjudes 39 inimest.

Mullu tulekahjudes hukkunud inimest kaotasid 20 suitsetamisest alguse saanud tulekahjudes, neist 17 suitsetasid magamisasemel või tugitoolis, ütles BNS-ile päästeameti arendusosakonna nõunik Helina Uku. Hooletu lahtise tule, näiteks küünla kasutamise tõttu hukkus seitse inimest, viis kaotasid elu elektriseadmetest, nagu näiteks soojapuhurist või valgustist ning üks inimene kütteseadmest alguse saanud tulekahjudes.

Enamus hukkunuga tulekahjusid toimusid eluhoones või muus aastaringseks elamiseks kohandatud hoones, nagu näiteks elamu abihoones või suvilas. Tulekahju avastamise hetkel oli hoone enamasti kas lausleekides või sisuliselt maha põlenud.

20 inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja neli hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga laest alla võetud ja ilma toiteallikata.

Üheksa inimest hukkusid hoonetes, kus oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas küll tööle, kuid elusid päästa ei suutnud.

Pea kolmveerand ehk 29 mullu tulekahjudes hukkunutest inimestest olid vanadus- või invaliidsuspensionärid ning ligi pooled põlengutes elu kaotanutest olid hukkumise hetkel alkoholijoobes.

Novembri lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 92 inimest, enamasti said need tulekahjud alguse kas suitsetamisest või hooletust ümberkäimisest lahtise tulega. 2016. aastal kokku sai tules vigastada 110 inimest.

Kommentaarid puuduvad