Tallinnas toimunud korteripõlengus sai kannatada kolm inimest

BNS

Tallinnas Kristiines Spordi tänaval sai kolmapäeva õhtul olnud korteripõlengus kannatada kolm inimest.

Kell 20.41 põles kolmekorruselise maja teisel korrusel olevas kahetoalises korteris diivan ja päästjad leidsid korterist keskealise mehe, kes oli hinganud sisse suitsu ning polnud omal jõul võimeline korterist lahkuma, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja neljapäeval BNS-ile.

Päästjad aitasid mehe värske õhu kätte ja kiirabi viis ta haiglasse. Lisaks viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse kaks kolmanda korruse korteris olnud eakat inimest - mehe ja naise -, kes olid samuti suitsu sisse hinganud. Päästjad kustutasid põlengu kell 21.23 ja uurimine selgitab selle tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Pressiesindaja teatel polnud põlenud korteris suitsuandurit. Kortermajades on jätkuvalt inimesi, kes oma koju suitsuandurit pannud ei ole ning ohustavad nii naabreid.

Päästjate teatel peaksid korteriühistute liikmed arutama ohutusega seotud küsimusi maja üldkoosolekutel. Kindlasti on mõistlik kutsuda elanikke nõustama päästeametnik elanike jaoks sobival ajal. See on jätkuvalt tasuta ja lihtne – tuleb lihtsalt helistada päästeala infonumbril 1524 ning ajad kokku leppida.

Kortermajas, kui naaber magab naabrist paari meetri kaugusel, vahel ainult sein, ei ole piisav kui ainult enda kodu vastab tuleohutusnõuetele. Turvalised peavad olema kõikide kodud, sest ühes elamises juhtunud tuleõnnetus puudutab otseselt või kaudselt naabreid. Päästjad kustutavad ühes kodus juhtunud tulekahju nii, et see teistesse elamistesse edasi ei levi. Siiski levib suitsuving ning mitmed korrused allapoole võib tilkuda kustutusvesi.

Kommentaarid puuduvad