Päästjad lõpetasid uppunud kaubikus olnud neljanda inimese otsingud

Seitsmesed

Politsei ja päästjad lõpetasid kolmapäeva keskpäeval Munalaiu sadama lähedal kaubikuga läbi jää vajunud neljanda inimese surnukeha otsingud, vahendab BNS.

"Kuna õnnetuspaik on üsna laevatee juures, siis võis surnukeha laeva tekitatavate veealuste hoovustega kaugemale liikuda," ütles BNS-ile Lääne prefektuuri pressiesindaja Andra Jundas.

Tema sõnul on praeguseks selge, et kaubikus enam kedagi pole, samuti on tuukrid läbi otsinud merepõhja kaubikust 15 meetri raadiuses.

Teisipäeva keskpäeval vajus Munalaiu ja Manija vahel läbi merejää kaubik kuue inimesega. Neist kaks päästeti ja kiirabi viis nad Pärnu haiglasse. Haiglas viibiva 51-aastase naise ja 41-aastase mehe elu ohus ei ole.

Teisipäeval kella 15.15 ajal tõi tuuker pinnale kahe mehe surnukehad. Õhtul kella 19.20 ajal leiti veel ühe bussis viibinud mehe surnukeha, kuid ühe mehe surnukeha on leidmata.

Õnnetuspaik asub Kihnu-Manilaiu laevateest paarsada meetrit eemal. Selles kohas on merevee sügavuseks umbes neli meetrit. Merejää paksus on sadama piirkonnas umbes viis kuni kaheksa sentimeetrit ning selles piirkonnas on merejää auklik. 

Prokuratuur alustas juhtunud uurimiseks kriminaalasja karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kahe või enama inimese surma põhjustamist ettevaatamatusest. 

Kommentaarid puuduvad